Церковне свято 21 лютого / pixabay.com

Пророк Захарій Серповидець жив за 500 років до Різдва Христового і був з числа дванадцяти менших пророків. Він був знатним провидцем і розповів про все: про входження Ісуса в Єрусалим, про те, як Іуда зрадить його за тридцять срібняків, про прорив ребра Спасителя і про багато інших подій. Серповидцем його назвали, тому що під час одного зі своїх видінь він побачив священний сувій, вигнутий у формі серпа і як він летить по повітрю.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 21 лютого - Захар'єв день.

Православне свято 21 лютого - день пам'яті великомученика Феодора Стратилата

Святий походив з міста Євхаїта, з молодості був наділений багатьма дарами і знаннями. Господь відкрив святому воїну християнську істину, завдяки якій Феодор зміг перемогти змія, що вселяє жах і страх у жителів міста. За цей подвиг отримав посаду воєначальника, ніс у народ християнську віру, під його впливом багато людей відмовилися від ідолопоклонства і місто прийняло християнство.

Відео дня

За часів правління імператора Лікінія почалося гоніння на християн, Феодор сам запросив царя до себе, пообіцявши принести жертву ідолам. Замість цього на очах правителя він розбив ідолів, за що був схоплений і підданий страшним тортурам. Господь зцілив свого раба, а воїни, на ранок побачивши Феодора живим і неушкодженим, хрестилися. Проте, святий побажав прийняти мученицький вінець, сам віддав себе в руки катів і його стратили мечем.

Прикмети 21 лютого

Народні прикмети сьогодні / фото pixabay
  • дим стелиться низько по землі - до снігопаду;
  • грім гримить 21 лютого - весна і літо виявляться вітряними;
  • собаки в снігу валяються - до потепління;
  • сильний мороз на Захарія - холоди скоро закінчаться.

Що сьогодні не можна робити

Наші предки вірили, що в цей день не можна брати в руки довгі палиці - є ризик бути битим. Також не рекомендується плюватися, навіть якщо дуже хочеться - до захворювань ротової порожнини. Не піднімайте 21 лютого нічого з землі, особливо гроші, інакше ваше фінансове становище різко погіршиться.

Що можна робити 21 лютого

Знахарі в цей день знімають пристріт, так що, якщо у вас є необхідність, можете звернутися до цілителя. Сьогодні можна торгувати і проводити фінансові операції - вони будуть вдалими. Сни в ніч з 20 на 21 лютого вважаються віщими, тлумачити їх потрібно буквально.

Вас також можуть зацікавити новини: