Церковне свято 26 червня / depositphotos.com

Відомо, що свята Акіліна жила в III столітті і походила з благочестивої християнської сім'ї, мати з дитинства навчала її в любові до Господа. Вже з ранніх років Акіліна намагалася облагоразумити своїх однолітків і відвернути їх від поклоніння ідолам. Про це дізнався градоначальник і привів Акіліну до імператора. Там її довго мучили, піддавали страшним тортурам. Господь зцілив дівчинку, а мученики, побачивши це диво, відрубали їй голову.

На честь пам'яті святої сьогодні відзначається народне свято 26 червня - Акуліна Гречишниця.

Православне свято 26 червня 2022 - день пам'яті святителя Трифілія

Святитель Трифіллій жив в IV столітті і був єпископом міста Левкусії на острові Кіпр. Був учнем святителя Спиридона, який часто відмовляв його від мирських утіх - покупки дорогої нерухомості, захоплення багатим оздобленням будинків та інших. Саме під керівництвом святого Спиридона Трифіллій досяг вищого духовного просвітлення, дожив до глибокої старості і мирно помер в похилому віці.

Відео дня

Прикмети 26 червня

Народні прикмети сьогодні / фото Mabel Amber, Pixabay
  • багато мошкари з'явилося - погода буде хорошою;
  • побачити великого овода - до хорошого врожаю пшениці;
  • собаки катаються по траві - до негоди і опадів;
  • павуки на заході забираються на павутину - найближчі дні виявляться посушливими.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними повір'ями, в цю дату категорично заборонено важко працювати. Також не варто скаржитися, пліткувати і сумувати, інакше Всесвіт пошле вам ще більшу кількість проблем. Наші предки вірили, що якщо 26 червня після заходу сонця вийти з дому і далеко відійти від нього, можна накликати на себе порчу або пристріт, тому робити цього не рекомендується.

Що можна робити 26 червня

У цей день найкраще, що ви можете зробити - зібратися за столом всією сім'єю і покликати близьких друзів. Гречка - головний символ дня, тому вона обов'язково має бути присутня на столі. Православна церква рекомендує помолитися святій Акіліні про благополуччя в родині і захист від недругів.

Вас також можуть зацікавити новини: