Яке церковне свято 28 квітня / pixabay.com

Апостоли від 70-ти Аристарх, Пуд і Трохим були сучасниками апостола Павла. Аристарх служив у нього, а потім став єпископом міста Анамея. Пуд відомий, як Римський сенатор, який вів благочестивий спосіб життя, часто приймав у себе в гостях апостолів Петра і Павла, а незабаром і зовсім перетворив свій будинок на церкву. Трохим був родом з Ефеса, супроводжував Павла в його подорожах і разом з ним проповідував християнство. За часів, коли правителем став імператор Нерон, всі троє були закатовані в Римі разом з апостолом Павлом.

На честь пам'яті святих сьогодні відзначається народне свято 28 квітня - Пудів день.

Відео дня

Православне свято 28 квітня - день пам'яті мучениць Василіси та Анастасії

Дівчата були родом з Риму, відомі, як учениці апостолів Петра і Павла. За часів правління імператора Нерона вони забирали тіла християн, закатованих під тортурами, і ховали їх за православним звичаєм. Коли правитель дізнався про це, дівчат спіймали і відсікли їм голови. Мощі Василіси і Анастасії досі зберігаються в Римі і визнані нетлінними.

Прикмети 28 квітня

Народні прикмети сьогодні / REUTERS
  • день ясний, а вечір похмурий - до погіршення погоди;
  • зоря червоного кольору - буде сильний вітер і дощ;
  • бджола залетіла в будинок - до приємних звісток;
  • по ярах земля замерзла - урожай виявиться мізерним.

Що сьогодні не можна робити

Слов'яни вважали, що 28 квітня - день бджіл і бджолярів, тому сьогодні ні в якому разі не можна ображати цих комах. Також не рекомендується перепрацьовувати і багато працювати, заборонено ламати гілки калини або горобини. Утримайтеся від того, щоб в цей день розповідати свої секрети оточуючим - таємне стане явним.

Що можна робити 28 квітня

Багато людей сьогодні збирають бруньки калини і горобини, а потім варять з них настої і лікувальні відвари. Бджолярі виносять вулика на вулицю і готують їх до сезону. Православні віруючі сьогодні можуть помолитися про здоров'я і зцілення хвороб.

Сон, який приснився в ніч з 27 на 28 квітня, виповниться через 24 дні.

Вас також можуть зацікавити новини: