Церковне свято 3 вересня / depositphotos.com

Прийшовши в Єрусалим, Фаддей хрестився, приголомшений проповіддю Іоанна Хрестителя, а потім став учнем Ісуса. Фаддей проповідував християнство в Едессі і Вірменії. Хрестив дочку правителя і багатьох городян, за що цар викликав Фаддея до себе і піддав мукам. Дивно, але ніякі тортури не були страшні Фаддею - він залишався цілий. Тільки меч вразив його, а багато язичників після побаченого звернулися в втечу.

Сьогодні відзначається народне свято 3 вересня - Фаддеєв день.

Свято 3 вересня - день пам'яті преподобного Авраамія Смоленського

Народився в сім'ї благочестивих християн по молитві, з дитинства хлопчик не грав з іншими дітьми, а довго перебував у храмі. Після смерті батьків Авраамій роздав все своє майно і прийняв чернечий постриг. Незабаром став духівником, так прожив 30 років.

Відео дня

Гнаний заздрістю інших священиків, Авраамій був змушений переселитися в інше місто, але там його судили - звинувачували в лукавстві. Авраамія засудили, після цього почалися біди в місті: хвороби, голод, посуха, повернення багатьох ченців до мирського життя і пороків. Вище духовенство усвідомило свою помилку і повернуло Авраамія до служби. Помер преподобний в похилих роках.

Також сьогодні відзначається день пам'яті Васси і дітей її, які постраждали за Христа в епоху гоніння на християн. Чоловік Васси - язичник - довго мучив жінку і її дітей, а потім убив.

Прикмети 3 вересня

Прикмети погоди 3 вересня / фото УНІАН, Янош Немеш
  • велика кількість ягід горобини - до дощової осені;
  • гарна погода на Фаддея - до теплих днів;
  • заморозки з ранку - зима буде довгою і холодною.

Що сьогодні не можна робити

Сьогодні не рекомендується витрачати гроші даремно. Також утримайтеся від сварок і конфліктів і вирішення спірних питань.

Що можна робити 3 вересня

Наші предки в цей день займалися прибиранням льону. Вважалося, що, якщо впоратися з урожаєм до вечора, то в будинок прийде багатство. У цей день прийнято було гадати за вітром: дівчата виходили в поле і дивилися, звідки він дме. Південний вітер - можна готуватися до весілля. Північний - заміжжя не буде. Східний або західний - наречений десь поруч і скоро прийде свататися.

Вас також можуть зацікавити новини: