Яке свято 14 серпня / ua.depositphotos.com

У цей день в світі відзначаються День вигулу черепахи, Всесвітній день ящірки, День зведення татуювання.

У США - День гаражного розпродажу, День боулінгу, День фінансової обізнаності, День модельної авіації, День шифрувальників навахо, свято ваших озер, День фруктового морозива, в Домінікані - День інженера, в Китаї - свято закоханих "Ци Сі", свято подвійної сімки, в Індонезії - День Прамука, День скаутів, в Парагваї - День прапора, в Португалії - День народження португальської кориди, в Марокко - День Ваді-Ед-Дахаб-Ель-Кувіра.

Пам'ятні дати 14 серпня, річниці та події

У 1248 році почалося спорудження Кельнського собору.

Відео дня

14 серпня 1457 року в Майнці було надруковано перше, датоване європейське видання "Псалтирі" - однієї з книг Святого Письма Старого Завіту, що містить 151 псалом. І хоча на книзі були вказані тільки імена видавців - Йоганна Фуста і його родича Петера Шаффера, фактично вона була творінням Йоганна Гутенберга.

Читайте такожЗаговини на Успенський піст: як підготуватися і що не можна їстиУ 1888 році американський інженер Олівер Шелленбергер запатентував електричний лічильник.

У 1893 році поліцейський префект Парижа Луї Лепін вручив перші водійські права автомобілісту, що залишився невідомим для історії.

У 1935 році в США була введена система соціального страхування - допомога безробітним.

Читайте такожІменинники 14 серпня: кого привітати з іменинами і яке ім'я дати дитиніУ 1936 році вперше на Олімпійських іграх був представлений баскетбол.

У 1952 році французький економіст А.Сові першим використовував вираз "третій світ" щодо країн, що розвиваються.

У 1994 році телескоп Хаббл сфотографував кільця Урана.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 14 серпня святкує Медовий Спас. У цей день також починається Успенський піст. У Медовий Спас віруючі згадують сім братів Маккавеїв, їхню матір Соломонію та вчителя Єлеазара

Що сьогодні не можна робити

У Медовий Спас не можна гадати, а ще сумувати і сваритися, важко фізично працювати. Не забувайте, що починається Успенський піст - дотримуйтесь правил харчування.

Прикмети на 14 серпня      

Прикмети 14 серпня / Фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • все слід народному правилу - на "Маковія" літо завершується, осінь починається;
  • якою буде погода 14 серпня - такою вона буде і 28 серпня.

Іменини 14 серпня

Іменини у Антоніна, Леонтія, Гурія, Єлеазара, Олександра, Кіндея, Дмитра, Тимофія і Софії.

Вас також може зацікавити: