Яке свято 16 серпня / фото ua.depositphotos.com

У цей день у світі відзначаються День Джокера, День пам'яті Елвіса Преслі, Міжнародний день "Помахайте в камеру спостереження", День "Справжня любов назавжди".

У США - День битви при Беннингтоні, День рома, День "Залишайся вдома з дітьми", День ковбасок "Братвурст", День розповідання анекдотів, День американських гірок, День повітряно-десантних військ, в Індії - Новий рік Парс, у Канаді - День відкриття, в Італії - Сиенское Паліо, в Домінікані - День відродження республіки, в Аргентині - День пам'яті генерала Сан-Мартіна, у Таїланді - День миру, в Японії - Свято вогню "Даймондзи", в Австралії - День капкейка, у Нідерландах - День сердець в Амстердамі, у Парагваї - День захисту дітей.

Пам'ятні дати 16 серпня, річниці та події

У 1788 році міністр фінансів Франції Л.де Брієнн оголосив державу банкрутом.

Відео дня

У 1857 році в Канаді було скасовано тюремне ув'язнення за борги.

Читайте такожІмені 16 серпня: яке ім'я дати дитині і у кого День ангела16 серпня 1960 року в Стокгольмі за рішенням XI Міжнародного астронавтичного Конгресу була заснована Міжнародна академія астронавтики, МАА (IAA). Ініціатором створення Академії став професор Теодор фон Карман, відомий вчений в області ракетобудування і аеродинаміки. Сьогодні членами Академії є вчені з 80 країн. Об'єднуючи кращих фахівців в області астронавтики, академія придбала світову популярність і високий престиж як організація, покликана направляти сучасні дослідження космічного простору.

16 серпня 1976 року набула чинності Конвенція ООН, що встановлює міжнародну систему контролю галюциногенів, стимулюючих седативно-гіпнотичних речовин, барбітуратів, а також снодійних, транквілізуючих і знеболюючих засобів (анальгетиків). Деякі з цих речовин взагалі заборонені до використання, Інші видаються лише за рецептами. Конвенція передбачає також заходи проти зловживання психотропними речовинами і вказує на необхідність лікування, реабілітації наркоманів.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 16 серпня вшановує пам'ять святого Антонія Римлянина, Чудотворця. Інші назви свята: "Вихревеї", "Малинник", "Ліщина", "Ісакій". 16 серпня люди чекали появи сильних вітрів, вихорів.

Що сьогодні не можна робити

Не можна викидати сміття і прибирати в будинку. 

Прикмети на 16 серпня     

Народні повір'я 16 серпня / фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • яка погода на 16 серпня - такою буде і в жовтні;
  • який "Антон", такий і "Микола" (19 грудня);
  • йде дощ - він може затриматися надовго;
  • сильний холодний вітер - до морозної зими, теплий-до м'якої і сніжної.

Іменини 16 серпня

Іменини у Антона, Ісаакія, Миколи, В'ячеслава, Івана та Кузьми.

Вас також може зацікавити: