Всесвітній день турботи про себе / depositphotos.com

У США - День текіли, День кузенів і кузин, День автороздачі, День старих жартів, День запобігання утоплень, День Амелії Ерхарт, День піонера, в Індії - День шанування Духовного вчителя "Гуру Пурніма", День батьків, в Польщі - День поліції, в Греції - День відновлення демократії, у Венесуелі - День Військово-Морських сил, в Еквадорі, Болівії, Венесуелі - День Симона Болівара, в Таїланді - Асалха Пуджа, День Дхарми, в Бангладеш - свято "Ашарі пурніма", в Чилі - день пайяди, в Еквадорі - День Гуаякіля.

Пам'ятні дати 24 липня, річниці та події

Важливі дати в історії 24 липня / фото УНІАН

Саме в цей день в 1938 році була запущена в продаж перша в світі партія розчинної кави під маркою Nescafe. Вона стала результатом спільних зусиль фірми Nestle і бразильського уряду, які вирішували проблему надлишків кави. Продукт став популярним у США після Другої світової війни, а потім поширився по всьому світу. Але є й інші легенди створення розчинної кави. Він нібито був винайдений і запатентований ще в 1890 році новозеландцем Девідом Стренгом. Також винахід цього напою в 1901 році приписують японському вченому Саторі Като, який працював в Чикаго. А британський науковий журнал "Нью саєнтист" стверджує, що розчинна кава була розроблена в цій країні на замовлення військових.

Читайте такожКоли Успенський піст 2021 - дата початку і завершення, календар харчування по днях24 липня 1945 року на Потсдамській конференції керівників держав - переможниць у Другій світовій війні (СРСР, США і Великобританії), під час обговорення устрою післявоєнного світопорядку, американський президент Гаррі Трумен оголосив про те, що в США створено "зброю жахливої руйнівної сили". Йшлося про атомну бомбу. Цією "зброєю" займалися і в СРСР - група фізиків на чолі з академіком Ігорем Курчатовим працювала над його створенням з 1943 року. Про дійсно жахливу ядерну силу світ дізнався 6 і 9 серпня 1945 року після американських бомбардувань японських міст Хіросіми і Нагасакі, де загинули сотні тисяч мирних жителів. Оцінюючи результати такого "експерименту", Трумен написав:"у найбільшій в історії азартній науковій грі ми поставили на карту два мільярди доларів і виграли".

Відео дня

У 1990 році в Києві біля будівлі міської адміністрації вперше було піднято жовто-блакитний прапор, який майорів там більше року - до моменту офіційного проголошення незалежності України. Зараз цей прапор зберігається в Національному музеї історії України.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 24 липня вшановує пам'ять святої рівноапостольної княгині Ольги, яка принесла нашим предкам православну віру. Інші назви свята: "Юхим'я та Ольга", "Стожарниця"

Що сьогодні не можна робити

Не можна брати в борг гроші, сіль, хліб, купатися і планувати весілля. Знайдені на дорозі гроші в будинок заносити не можна - їх потрібно віддати нужденним.

Прикмети на 24 липня     

Прикмети 24 липня / ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • яскраво сяють зірки - до вдалого полювання;
  • день сонячний - до хорошого врожаю зернових;
  • дощ з громом - до вдалої риболовлі. 

Іменини 24 липня

Іменини у Олени, Ольги, Кіндея і Аркадія.

Вас також може зацікавити: