Яке свято 24 Жовтня / фото pixabay.com

У цей день у світі відзначаються Міжнародний день тещі, День організації Об'єднаних Націй, Всесвітній день боротьби з поліомієлітом, День гарбуза, тиждень роззброєння, Всесвітній день рубця, Міжнародний день кліматичних дій, Всесвітній день інформації про розвиток.

У США - День вареної ковбаси "Болонья", День цукерок "Добре і багато", День психа, День їжі, в Казахстані - День пам'яті загиблих першопрохідців космосу, в Індії - Свято заміжніх жінок "Карва Чаутх", в Німеччині - День бібліотек, в Китаї - День програміста, в Киргизстані - День працівників стандартизації та метрології, День дипломатичного працівника, в Замбії - День Незалежності, в Іспанії - День святого Рафаїла, в Єгипті - День народного опору, День Суеца.

Пам'ятні дати 24 жовтня, річниці та події

У цей день в 1939 році в продаж вперше надійшли нейлонові панчохи, створивши небувалий ажіотаж серед покупців.

Відео дня

Читайте також2022 рік: високосний чи ні, чого чекати від цього рокуУ 1986 році в Лондоні був відкритий найбільший в світі магазин грамплатівок. Він належав американській компанії Tower Records і дуже підхльоснув конкуренцію на бурхливому музичному ринку Британії. Справа в тому, що ця країна в 20 столітті була законодавицею мод в музичному бізнесі. І нехай найбільшу популярність і мільйонні гонорари виконавці отримували в Новому Світі, але світове визнання було неможливо без успіху в Британії. Найвідомішою і скандальною мережею магазинів грамплатівок з 1970-х років була Virgin. Її власник Річард Бренсон зробив собі ім'я і мільйонні статки на хвилі популярності рок-музики. Але новий магазин зміг "повалити" і його.

У 1990 році в Королівській канадській кінній поліції (RCMP) офіцерам індіанського походження дозволили носити коси.

У 1999 році в українському місті Рогатині було відкрито пам'ятник Роксолані, коханій дружині турецького султана Сулеймана.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 24 жовтня вшановує пам'ять святого Пилипа. Інші назви свята: "Філіппов день", "Філіп". За старих часів в цей день селяни намагалися здати зерно на млин. Наступала тяганина - бездоріжжя, бруд на дорогах.

Що сьогодні не можна робити

Будьте обережніше, так як в цей день гуляють духи природи і стихії. А якщо у вашої близької людини дуже відповідальний день, то його потрібно потримати спочатку за ліву, а потім за праву руку перед виходом з дому - на удачу.

Прикмети на 24 жовтня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • сніг випав і не розтанув - до врожайного року; 
  • місяць сховався за блідим серпанком, а засохле листя опало - до снігопаду; 
  • сніг йде, не перестаючи , - до морозної зими; 
  • дме північний вітер - до похолодання.

Іменини 24 жовтня

Іменини у Зінаїди, Філіпа, Антона, Мартіна, Анатолія та Олександра.

Читайте також: