Яке свято 31 Липня / фото ua.depositphotos.com

У США - День гавайського прапора, День цукрової вати, День обізнаності про хворобу Пертеса, День пшеничних подушечок, День малинового пирога, День авокадо, День дворняги, День танцю, День незвичайних музичних інструментів, День "Стрибни в мармеладки", День ковбоя, в Конго - День початку революції, в Малайзії - День воїнів, в Польщі - День казначейства, в Індії - День пам'яті Удхама Сінгха, свято "Кер Пуджа".

Пам'ятні дати 31 липня, річниці та події

У 1928 році вперше на заставці кіностудії "Metro-Goldwyn-Mayer" з'явився лев, що гарчить. Цар звірів дебютував у першому звуковому фільмі студії "Білі тіні південних морів". Цікаво, що левиний Рик був найдовшим звуком у фільмі, так як в ньому вимовили лише одне слово - "Привіт".

Читайте такожІменинники 31 липня: у кого іменини і яке ім'я дати дитиніУ 1965 році у Великобританії була введена заборона на рекламу сигарет на телебаченні.

Відео дня

31 липня 1994 року в італійському Сестрієрі легендарний український спортсмен Сергій Бубка вперше в історії стрибнув у висоту з жердиною на 6 м 14 см.це був 35-й за рахунком світовий рекорд 30-річного легкоатлета. У 1983 році в 19 років на чемпіонаті світу в Гельсінкі він виграв свою першу золоту медаль. А за фантастичний рекорд – 6 м 14 см - Сергій Бубка отримав в якості призу червоний автомобіль "Феррарі" вартістю 120 тисяч доларів.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 31 липня вшановує пам'ять мученика Еміліана. Інші назви свята: "Омелян", " Ємельянов день", "Горобині ночі". За старих часів в цей день приступали до заготівлі всіляких варення і солінь. Топили лазні, парили віники з трави і квітів, змивали страдну втому.

Що сьогодні не можна робити

Не можна входити в лазню з натільним хрестом. Ще не варто сваритися - розлад затягнеться надовго.

Прикмети на 31 липня

Прикмети 31 Липня / фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • день жаркий - перший зимовий місяць буде холодний;
  • пожовкли верхівки беріз - осінь очікується ранньою;
  • шишки на ялинці залишилися тільки нагорі - морози нескоро прийдуть;
  • йде дощ - осінь буде сира;
  • гримить довгий грім - до негоди.  

Іменини 31 липня

Іменини У Мирона, Афанасія, Степана, Кузьми та Івана.

Вас також може зацікавити: