Фільм було знято за сценарієм відомого українського казкаря Сашка Лірника / фото: facebook Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво

Український кінематограф останнім часом переживає небувалий підйом. За минулий рік вийшло багато фільмів, присвячених українським воїнам, легендарним героям та повстанцям. Котрісь з них вийшли кращими, котрісь гіршими, але радує одне - якісних фільмів про українських героїв, знятих українцями стає усе більше.

А напередодні Різдва українські кінематографісти вирішили порадувати глядачів справжньою різдвяною казкою, спроможною позмагатися з "Вечерами на хуторі поблизу Диканьки" під назвою "Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке".

Фільм було знято за сценарієм відомого українського казкаря Сашка Лірника за мотивами його твору "Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід".

Читайте також"Шпигуни під прикриттям": драйвовий мультик для всієї родини в стилі Джеймса Бонда (огляд)Це химерна історія, яка розповідає про рай та пекло і у якій у світі проміж українських козаків живуть іще домовики та відьмі, а коли-не-коли навідуються й чорти. У кращих традиціях Котляревського та Гоголя "Пекельна Хоругва" в усій красі показує глядачеві різномаїту нечисть з давніх українських сказань та легенд. 

Фільм дійсно вийшов справжньою казкою: повчальною, доброю, без жорстоких сцен насилля. При цьому він не виглядає аж надто дитячим. Хоча фільм і вийшов дуже смішним і з гарним гумором (сама лише фраза, "Що це за огидне місце? Московія чи що?", сказана козаком у пеклі чого варта) він містить і глибокі сакральні для кожного українця речі. Нарешті, їх показали не нещасними і пригнобленими, а вільними і крутими. Вони володіють бойовими мистецтвами, знають багато мов та найголовніше - готові поділитися цими знаннями зі слабшими. 

У прокат картина вийде з 1 січня 2020 року / фото: facebook Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво
фото: facebook Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво

Фільм підкуповує своїми цікавими персонажами, яскравими костюмами та прекрасним гумором. Хоча є у нього і слабке місце - графіка. Декілька разів траплялося, що спецефекти викликали смішки в глядачів у залі. Наприклад, фінальна сутичка виглядала аж надто по-дитячому, особливо коли глядачів вже розбалували такі мастодонти світу фентезі як "Гра престолів" і нещодавно показаний "Відьмак". Проте допоки українське кіно не може навіть віддалено похизуватися такими бюджетами як у Голлівуді, це можна пробачити. На щастя, у фільму і так є все необхідне для успіху - цікавий сюжет та хороші актори. 

фото: facebook Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво

У прокат картина вийде з 1 січня 2020 року. 

Головні ролі в картині зіграли Костянтин Лінартович, Григорій Бакланов, Леся Самаєва, Олександр Пожарський, Володимир Задніпровський, Діана Розовлян та інші.

А першими картину змогли побачити глядачі кінотеатру "Сінема-Сіті".