Євробачення-2020 - учасники Нацвідбору / фото: eurovision.ua

В Україні ось-ось розпочнеться Національний відбір артистів для участі в пісенному конкурсі Євробачення-2020, який цього року відбудеться в Нідерландах.

У Національному відборі на Євробачення візьмуть участь 16 конкурсантів: у кожному півфіналі змагатимуться по вісім виконавців. Перший півфінал відбудеться вже цієї суботи, 8 лютого, а рівно за тиждень після нього, 15 лютого, буде другий півфінал.

За підсумками двох півфіналів до фіналу вийде шестеро учасників, які поборються за право представити Україну на конкурсі в Роттердамі у травні 2020 року.

Відео дня

Учасники Нацвідбору на Євробачення-2020: перший півфінал

Гурт [О]

Український інді-поп гурт, який у своїй музиці майстерно змішує клубну електроніку, складні гармонії та легкий повітряний поп.

Гурт є володарем премії "Хіт року" за версією KissFM, приз у номінації "Свіжа кров" Jagermeister Music Awards, двічі фіналісти APPS Music & SZIGET, учасники понад 20 музичних фестивалів.

Jerry Heil

Молода українська співачка, авторка й композиторка, "Прорив року" за версією премії Jager Music Awards, "Відкриття року" за версією журналу Viva, номінантка на музичну премію YUNA 2020 у категоріях: "Найкраща виконавиця", "Найкраща пісня", "Відкриття року". Її "#ОХРАНА_ОТМЄНА" стала хітом, набравши 14 млн переглядів на YouTube та утримуючи лідерські позиції в iTunes.

Читайте такожЧого чекати від Нацвідбору на Євробачення-2020: дати ефірів, оновлений склад журі та яскраві конкурсанти

Katya Chilly

Відома українська співачка, музикантка й композиторка, хедлайнерка багатьох музичних фестивалів. У творчому доробку співачки 5 альбомів, трансляції на MTV, BBC, понад 40 сольних концертів у Великобританії, понад 1000 – в Україні.

Katya Chilly ‒ посол толерантності UNDP Ukraine, етнограф, антрополог, фольклорист.

KRUTЬ

Співачка та бандуристка Марина Круть працює в унікальному стилі – поєднує електронний саунд і старовинний інструмент навколо свого самобутнього голосу. Вона часто представляє Україну на різних фестивалях і шоу-кейсах.

Go-A

У своїй творчості гурт поєднав український вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани й потужний гітарний драйв. Учасники найвідоміших музичних фестивалів ("Джаз Коктебель", "Країна мрій", "Гогольфест" та інших). Багато разів представляли українську музику в Ізраїлі, Польщі, Білорусі.

CLOUDLESS

Бойзбенд, який здобув широку популярність 2017 року завдяки хіту "Між світами", що став саундтреком до серіалу "Школа". Пісні гурту часто звучать в українських серіалах і розважальних шоу.

Гурт планує представити Європі власне бачення музичної сучасності та майбутнього, а також свіжу інтерпретацію інді-поп-віжна.

GIO

Молодий музикант, який працює в жанрі pop-music. Автор і композитор, учасник відомих вокальних шоу "Х-фактор" та "Голос країни", також виступав разом з оркестром Lords of The Sound.

Всі пісні, які пише GIO – це реальні історії і почуття, які він пережив.

Assol

Співачка, яка змогла підкорити український шоу-бізнес у 5 років.

Вокалом Катя Тараненко (справжнє ім'я співачки) займалася з 3 років, а в 5 уже вийшла на велику сцену під псевдонімом Ассоль. Перший відеокліп було знято на її пісню "Алые паруса", а в 2000 році у юної співачки вийшов однойменний студійний альбом.

В 2016-му Катя повернулася на сцену – взяла участь у шостому сезоні шоу "Голос країни". У 2019-му після дворічної перерви співачка гучно повернулася на музичну сцену і перезапустила свою творчість – стала Assol.

Відбір на Євробачення-2020 Україна - всі претенденти / фото: eurovision.ua

Конкурсанти Нацвідбору Євробачення-2020: другий нацвідбір

MOONZOO feat. F.M.F. Sure

Гурт MOONZOO з'явився у Львові в 2018 році. Нині гурт співпрацює з F.M.F. Sure – американським репером нігерійського походження. Разом музиканти записали три треки. Четвертою спільною композицією стала пісня, з якою вони і подалися на нацвідбір Євробачення-2020.

FO SHO

Афроукраїнський хіп-хоп проект, створений на початку 2019 року. Сестри Бетті, Міріям і Сіона Ендале дуже пишаються своїм унікальним культурним походженням і демонструють його у своїх піснях та енергійних живих виступах, а їхня музика – це симбіоз сучасних жанрів від trap до hip-hop.

Еліна Іващенко

Наймолодша учасниця національного відбору. Переможниця двох популярних вокальних шоу України ("Х-фактор" та "Голос. Діти"), радіоведуча, викладачка вокалу, володарка Гран-прі фестивалю "Чорноморські ігри-2018".

Професійно займається вокалом з 5 років, а зараз навчається в Київській муніципальній академії музики імені Рейнгольда Глієра.

Читайте такожЗмагатимемося з Росією: стало відомо, у якому півфіналі Україна виступить на Євробаченні

Олександр Порядинський

Співак і композитор, автор хітів, наймолодший переможець вокального шоу "Х-фактор". Активно гастролює – із сольними програмами він об'їздив пів країни. В лютому 2018-го дав великий сольний концерт із симфонічним оркестром. Олександр постійно перебуває в творчому пошуку, прагне вдосконалюватись і підкорювати нові вершини. Саме тому і прийшов у національний відбір на Євробачення-2020.

GARNA

Сольний проект української співачки Альони Левашевої в колаборації з музичним продюсером Олексієм Хорольським. Прем'єра проекту відбулася в грудні 2019 року в містах Харків та Київ.

Нині Альона – авторка власних пісень та вокалістка симфонічного кросовер-оркестру Prime Orchestra. За п'ять років існування оркестру було зіграно близько 500 концертів по містах України.

KHAYAT

Молодий український артист і автор пісень, виступає в жанрі фольктроніка. Один із найяскравіших півфіналістів національного відбору на Євробачення-2019.

Дебютний альбом KHAYAT має назву KHMIL’ (2019). Це синтез електронної музики, етнічних мелодій та східних мотивів. У музичній роботі звучать народні інструменти: дудук, сопілки, дарбука і тибетська чаша.

David Axelrod

Відомий український співак, музикант і композитор. Перша поява David Axelrod відбулась у 9 сезоні телешоу "Голос країни". З цього розпочався новий етап життя та творчості артиста.

Пісня, з якою співак хоче представляти Україну на Євробаченні-2020, для нього дуже особлива. Через неї він прагне поділитися зі світом своїми емоціями і почуттями.

TVORCHI

Молоді музиканти з Тернополя, які створюють музику, що слухає весь світ. Їхній хіт Believe за лічені дні увійшов у ТОП-10 у чартах Google Play в Україні.

Євробачення – це перший конкурс, в якому TVORCHI беруть участь. Кажуть, що їм цікаво подивитись як все відбувається зсередини. А ще – хочуть поділитися своєю творчістю і показати, що для музики кордонів не існує.

Представник України на Євробаченні в Нідерландах

Один із 16 вказаних виконавців цьогоріч представлятиме Україну на музичному конкурсі "Євробачення". Наприкінці січня СТБ та UA: Суспільне мовлення вже провели жеребкування півфіналістів національного відбору на Євробачення-2020. Вони визначили порядок виступів учасників у першому й другому півфіналах.