У центрі сюжету - історія сім'ї Ґуччі й розбірки всередині неї / фото planetakino.ua

"Дім Ґуччі": чи варто дивитися найочікуваніший фільм 2021 року (рецензія)

16:59, 26.11.2021
4 хв.

Режисер Рідлі Скотт, здається, в ударі: після фільму "Остання дуель" він випустив ще більш очікувану у 2021 році стрічку - "Дім Ґуччі". Кінокартину почали обговорювати задовго до її виходу. Ще б пак, адже в ній знялася ціла низка знаменитостей: Леді Гага, Адам Драйвер, Сальма Хайєк і Джаред Лето.

"Дім Ґуччі" - кримінально-історична драма, заснована на реальній історії. Це фільм про моду, зраду, жадібність, сімейні цінності й розправу. 

УНІАН розповідає, чи варто дивитися драму Рідлі Скотта "Дім Ґуччі" і чи виправдовує вона очікування.

У центрі сюжету - історія сім'ї Ґуччі й розбірки всередині неї через бажання заволодіти модним бізнесом. Чи варто говорити, що винуватцем всіх бід тут буде жінка? Так-так, Леді Гага (Патриція у стрічці) не зможе пробачити чоловікові Мауріціо Ґуччі (його зіграв актор Адам Драйвер) відхід із сім'ї та новий роман й придумає кривавий план помсти.

Читайте також"Поклик пекла": у чому феномен нового кривавого південнокорейського серіалу Netflix (огляд)Головні герої фільму "Дім Ґуччі" вийшли пріснуватими: Мауріціо показали якимось нудним, незважаючи на його сміливі вчинки - відхід з дому батька і відхід з власної сім'ї із Патрицією і їхньою донькою. Його персонаж вийшов занадто рівним і беземоційним, за винятком сцени, де його вмовляють продати свою частку в бізнесі Дому Ґуччі. Леді Гага в цілому непогано впоралася зі своєю роллю, але щось сценарист перестарався, намагаючись показати її вульгарною нахабою, яка постійно курить.

Аль Пачіно - ось хто прекрасно впорався зі своєю роллю дядька Мауріціо Альдо Гуччі. Його персонаж прекрасно прописаний, він смішний, розумний і так, актор показує, що він ще "ого-го". Не можемо не згадати й чудового Джареда Лето - в "Дому Ґуччі" він зіграв лисого і недалекого Паоло. Він - нестильний невдаха, який не має ні таланту, ні грошей. Згадані вище два герої фільму буквально витягують його в багатьох моментах, з їхніх жартів щиро смієшся і насолоджуєшся відточеною акторською грою. Вангуємо номінації на "Оскар" за найкращу чоловічу роль.

Впізнаєте в цьому лисому персонажі красеня Джареда Лето? / фото planetakino.ua

А поява Сальми Хайєк в дуже несподіваному амплуа здивувала глядача. Вона в "Дому Ґуччі" - ворожка Джузеппіна "Піна", подруга Патриції. Її персонаж смішний і часом абсурдний, але це нітрохи не применшує талант Сальми.

Блиск, розкіш, мода, гонитва за грошима, нехтування сімейними цінностями - так можемо охарактеризувати атмосферу картини Рідлі Скотта. Костюмери тут попрацювали на славу, неможливо відірвати очей від одягу персонажів "Дому Ґуччі", стиль і тренди того часу передані чудово. Кожен костюм, кожна деталь гардеробу акторів ретельно продумані й опрацьовані. Чого тільки варта сцена з хусткою, дизайн якого придумав батько Мауріціо. Це дійсно фільм - данина моді того часу. Та що там говорити - Gucci - це щось поза часом, це вічно!

Звернемо увагу на ще одну складову фільму "Дім Ґуччі" - інтер'єри й прекрасні кадри Італії. Все настільки затягує і зачаровує, що зовсім не помічаєш, а коли ж пролетіли майже 3 години за переглядом фільму. Кожна деталь інтер'єру у фільмі буквально кричить про розкіш і вишукані смаки дизайнерів. Візуальна насолода вам гарантована!

Звичайно ж, передати дух того часу без звукового супроводу було б складно, тому звукорежисери тут теж постаралися, використавши й запальні танцювальні мелодії, і прекрасний саундтрек Blondie – Heart Of Glass. У фільмі знайшлося місце і танцям, власне, з них і починається "Дім Ґуччі". 

Не забув режисер "приправити" своє творіння еротичною складовою, правда, ці сцени виглядають трохи смішно. Згадуємо сцени сексу Патриції й Мауріціо, кадри зухвалої проходки першої, де великим планом показані вигини її фігури та попа. Також чимало моментів у фільмі, в яких Леді Гага постає у мереживній білизні.

Не можемо не відзначити роботу костюмерів, адже кожен "лук" акторів у фільмі - це справжній витвір мистецтва, не стомлюєшся милуватися строгими костюмами, дорогими масивними прикрасами й макіяжем зірок. 

Атмосфера розкоші у фільмі "Дім Ґуччі" / фото planetakino.ua

"Прізвище Ґуччі звучало так солодко, так спокусливо... Синонім розкоші, стилю, влади. Але вона ж була їхнім прокляттям. Шокуюча історія кохання, зради, падіння і помсти, яка призвела до жорстокого вбивства в одній з найзнаменитіших модних імперій світу", - ці слова на початку фільму прекрасно описують кінокартину Рідлі Скотта. 

У цілому вийшов стильний фільм з чудовим акторським складом, чекаємо на їхні прізвища в номінаціях на "Оскар". Але є і "прогалини" в описаній історії Дому Ґуччі. Тому наша оцінка - 7 з 10. 

Ольга Робейко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся