"Форсаж X" вийшов в український прокат 18 травня / фото Universal Pictures

18 травня 2023 року в український прокат вийшла чергова частина однієї з найуспішніших кінофраншиз сучасності – "Форсаж" (Fast X). 

Як і більшість фільмів франшизи, новий "Форсаж" має додаткову сцену між титрами.

Обережно, попереду спойлери!

Перш за все, варто відзначити, що десята частина "Форсажу" має відкритий фінал, завершуючись кількома кліфхенгерами. Щоб дізнатися, яка ж доля спіткала головних героїв – доведеться почекати аж до 2025 року, коли має вийти друга частина фіналу під назвою "Форсаж 11".

Тим не менш, все ще може перегратися, адже під час прем'єри фільму "Форсаж X" виконавець ролі Доменіка Торетто і головна рушійна сила франшизи Він Дізель заявив про намір розтягнути фінал на три частини – в тому числі за участю Двейна "Скелі" Джонсона, який виконував роль агента Люка Гоббса у кількох частинах франшизи.

Нагадаємо, цей персонаж був відсутній після восьмої частини і власного спін-офу "Гоббс і Шоу" – подейкують, через конфлікт з Дізелем, якому не сподобалося, що "Скеля" перетягує на себе так багато уваги.

Власне, саме повернення "Скелі" у франшизу "Форсаж" і анонсувалося в сцені між титрами. 

У "Форсажі X" головний антагоніста фільму Данте Рейєс у виконанні Джейсона Момоа розпочав втілювати план жорстокої помсти Торетто і його команді за вбивство його батька – бразильського наркобарона Ернана Рейєса з фільму "Форсаж 5" 2011 року. У сцені після титрів глядачам нагадують, що хоча Доменік Торетто зіграв важливу роль у подоланні Рейєса, на курок тоді натиснув саме Гоббс. Відповідно, тепер Данте вирішив взятися за нього. Отже, можемо припустити, що саме з цього і почнеться наступний фільм серії "Форсаж".

Детальний огляд фільму ви вже можете почитати в нашій окремій рецензії.

Вас також можуть зацікавити новини: