Головні серіали травня 2024 року / колаж УНІАН, офіційні промо

Головні серіали травня 2024: "Темна матерія", "Доктор Хто", "Бріджертони" і не тільки

13:19, 01.05.2024
7 хв.

УНІАН підготував добірку з восьми найцікавіших серіалів травня 2024 року.

У травні серіальних фанатів порадують кілька цікавих прем'єр. Серед них – бізнес-драма "Справжній чоловік", психологічний трилер "Ерік" та чорна комедія "Бодкін" від Netflix, а також науково-фантастичний трилер "Темна матерія" від Apple TV+.

Крім того, цього місяця вийдуть продовження кількох хітових серіалів минулих років. Так, на BBC One стартує 14 сезон культового "Доктора Хто", а на AMC+ відбудеться прем'єра другого сезону готичного хорора "Інтерв'ю з вампіром". Тим часом, Netflix випустить першу частину третього сезону "Бріджертонів", а на Prime Video вийде другий сезон містичного нео-вестерна "За межами".

Про усі вісім найцікавіших серіалів останнього місяця весни читайте в огляді УНІАН.

Справжній чоловік

A Man in Full (США, Netflix, драма/бізнес, 1 сезон, прем'єра – 2 травня)

В центрі сюжету цього міні-серіалу, заснованого на однойменному романі Тома Вулфа 1998 року – магнат нерухомості з Атланти Чарлі Крукер, який стикається з невблаганними ворогами та раптовим банкрутством. Тепер він мусить знову пробиватися на вершину, поки його імперія розпадається.

Головні ролі у шоу виконали Джефф Деніелс ("Стів Джобс", "Марсіанин", серіал "Новини"), Даян Лейн ("Людина зі сталі", "Суддя Дредд", "Вбивство у Білому домі"), Том Пелфрі (серіали "Банші", "Озарк", "Любов і смерть"), Люсі Лью ("Ангели Чарлі", "Вбити Білла", серіал "Елементарно") та інші.

Створив серіал Девід Е. Келлі, на рахунку якого такі хітові шоу, як "Велика маленька брехня", "Анатомія скандалу" та "Любов і смерть".

Міні-серіал налічуватиме шість епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Темна матерія

Dark Matter (США, Apple TV+, драма/трилер/наукова фантастика, 1 сезон, прем'єра – 8 травня)

Головний герой цього серіалу – фізик Джейсон Дессен із Чикаго, який раптово опиняється в альтернативній версії свого життя. Щоб повернутися до своєї сім'ї, він повинен пройти через низку паралельних реальностей і зіткнутися з альтернативною версією самого себе.

Головні ролі у серіалі виконали Джоел Еджертон (друга трилогія "Зоряні війни", "Король", "Тринадцять життів"), Дженніфер Коннеллі ("Лабіринт", "Реквієм за мрією", "Кращий стрілець: Маверік", серіал "Крізь сніг"), Алісе Брага ("Я – легенда", "Елізіум", "Загін самогубців: Місія навиліт"), Джиммі Сімпсон (серіали "Світ Дикого заходу", "Картковий будинок", "Королі втечі") та інші.

Серіал заснований на однойменному романі Блейка Крауча 2016 року, він же сам є і творцем шоу. Також раніше за мотивами його романів був знятий гостросюжетний серіал "Сосни" (2015-2016 роки).

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасна, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 26 червня.

Бодкін

Bodkin (США, Netflix, чорна комедія/трилер, 1 сезон, прем'єра – 9 травня)

Події серіалу розгортаються навколо авторів подкасту, які беруться розслідувати давнє загадкове зникнення людей у чарівному ірландському містечку, сповненому жахливих таємниць.

Головну роль в серіалі виконав американський комік Вілл Форте, найбільш відомий глядачеві різноманітними комедійними ролями у телешоу "Суботнім вечором в прямому ефірі". Він втілить образ американського подкастера, який прибуває до Ірландії шукати своє історичне коріння.

Створив серіал британський автор Джез Шарф.

Перший сезон серіалу налічуватиме сім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Доктор Хто

Doctor Who (Велика Британія, BBC One/Disney+, наукова фантастика/пригоди, 14 сезон, прем'єра – 11 травня)

Найдовший в історії науково-фантастичний телесеріал повертається на екрани з новою версією легендарного мандрівника у часі та просторі. Вперше П'ятнадцятий Доктор був представлений у різдвяному спеціальному випуску в грудні 2023 року – тепер же він готовий поринути в нові пригоди разом з новою супутницею.

Тепер за кермом ТАРДІС опиниться британський актор Шуті Гатва (серіал "Статеве виховання", фільм "Барбі"), а роль його супутниці дісталася молодій англійській акторці Міллі Гібсон.

Цікаво, що в новому сезоні до роботи над серіалом повернувся Рассел Ті Девіс. Саме він відродив в 2005 році "Доктора Хто", повернувши інтерес до культового шоу. Він пропрацював над серіалом до 2010 року, і саме зняті під його керівництвом сезони багато фанатів серіалу вважають найвдалішими.

14 сезон "Доктора Хто" налічуватиме вісім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решті – по одному раз на тиждень з фіналом 22 червня.

Інтерв'ю з вампіром

Interview With the Vampire (США, AMC+, драма/хорор, 2 сезон, прем'єра – 12 травня)

Основні події цього готичного хорору, знятого за мотивами знаменитого циклу романів "Вампірські хроніки" американської письменниці Енн Райс, розгортаються в XIX столітті в Луїзіані. В центрі сюжету – два вампіра, Луї де Пон Дю Лак і Лестат де Ліонкур.

Головні ролі в серіалі виконують Сем Рід ("Клуб бунтарів", "71") і Джейкоб Андерсон (Сірий черв'як з "Гри престолів", "Оверлорд").

Перший сезон серіалу вийшов восени 2022 року, і попри побоювання, що він стане лише блідою тінню однойменного фільму 1994 року з Бредом Піттом, Томом Крузом та Кірстен Данст, зрештою критики та глядачі оцінили його дуже високо.

Другий сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень.

Бріджертони

Bridgerton (США, Netflix, драма/романтика/псевдоісторія, 3 сезон – 1 частин, прем'єра – 16 травня)

У 2020 році перший сезон цього серіалу, знятого за мотивами романів-бестселерів Джулії Квінн, став справжнім хітом. В центрі сюжету – брати і сестри із родини Бріджертонів, які намагаються знайти любов і щастя в Лондоні епохи Регенства. Серіал хоч і має певний історичний фон, основні події в ньому вигадані, а реальні персоналії видозмінені.

Третій сезон серіалу буде поділений на дві частини: перші чотири епізоди вийдуть 16 травня, а решта чотири – 13 червня.

За межами

Outer Range (США, Prime Video, драма/трилер/нео-вестерн/містика, 2 сезон, прем'єра – 16 травня)

Головний герой цього серіалу – власник ранчо з Вайомінгу Роял Ебботт, який дізнається, що його земля зберігає страшну таємницю. Невдовзі з'являються люди, які прагнуть використати цю таємницю в своїх інтересах.

Головні ролі у серіалі виконали Джош Бролін ("Месники: Завершення", "Дюна", "Дедпул 2"), Імоджен Путс ("28 тижнів потому", "Джейн Ейр", "Чорне різдво"), Том Пелфрі (серіали "Банші", "Озарк", "Любов і смерть") та інші.

Другий сезон серіалу налічуватиме сім епізодів, усі вони мають вийти одночасно.

Ерік

Eric (Велика Британія, Netflix, драма/психологічний трилер, 1 сезон, прем'єра – 30 травня)

Головний герой серіалу – ляльковод Вінсент у Нью-Йорку 1980-х років, чий дев’ятирічний син Едгар зник безвісти. Усе більш нестабільна поведінка Вінсента віддаляє його від друзів і родини. Після проблем із зловживанням психоактивними речовинами Вінсент стає переконаним, що він може возз’єднатися з Едгаром за допомогою семифутової маріонетки Еріка.

Головну роль у серіалі виконав Бенедикт Камбербетч ("Доктор Стрендж", "Сила собаки", серіал "Шерлок").

Створила серіал британський драматург Ебі Морган, на рахунку якої сценарії до фільмів "Залізна леді", "Сором" та "Суфражистки".

Перший сезон серіалу налічуватиме шість епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів квітня 2024 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся