Головні кіноновинки тижня в кінотеатрах і онлайн / колаж УНІАН, скріншоти

"Каскадер", "Крашанка" та "Міський мисливець": головні кінопрем'єри тижня

09:07, 27.04.2024
7 хв.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок цього тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Цього тижня в український прокат вийде комедійний екшн "Каскадер" з Райаном Гослінгом та Емілі Блант в головних ролях. Зняв його Девід Літч – професійний каскадер та режисер кінохітів "Джон Вік", "Дедпул 2" та "Швидкісний поїзд".

Також в кінотеатрах можна буде подивитися українську комедію "Крашанка", французьку мелодрами "Нічні незнайомці", японське аніме "Spy x Family: Код білий" та ще кілька новинок.

Тим часом, онлайн на Netflix вийде японський комедійний детектив "Міський мисливець", заснований на культовій однойменній манзі 80-х.

Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

Каскадер

The Fall Guy (США, 2024, комедія/драма/екшн)

Фільм, заснований на однойменному серіалі 1980-х років, розповість про каскадера на ім'я Кольт, який переживає не найкращі часи. Одного разу його винаймають дублювати найвідомішу зірку бойовиків Тома Райдера, і коли здається, що його життя ось-ось налагодиться – все йде шкереберть. Виявляється, що режисеркою фільму є колишня дівчина Кольта, з якою вони погано розійшлися, і вона зовсім не рада співпраці. Більш того, зірковий актор раптово зникає – і тепер Кольт має застосувати усі свої навички, щоб відшукати Райдера, якщо він хоче зберегти цю роботу.

Головні ролі у фільмі виконали Райан Гослінг ("Драйв", "Той, хто біжить по лезу 2049", "Барбі"), Емілі Блант ("Тихе місце", "Оппенгеймер", "Продавці болю"), Аарон Тейлор-Джонсон ("Пипець", "Месники: Ера Альтрона", "Швидкісний поїзд"), Стефані Сюй ("Все завжди і водночас"), Вінстон Дюк ("Чорна пантера"), Ганна Веддінгем ("Тед Лассо") та інші.

Режисером фільму виступив колишній дюблер Бреда Пітта та Жана-Клода Ван Дамма, професійний каскадер Девід Літч, який до цього зняв фільми "Джон Уік", "Атомна блондинка", "Дедпул 2", "Форсаж: Гоббс та Шоу" та "Швидкісний поїзд".

Світова прем'єра фільму відбулася на американському кінофестивалі SXSW 12 березня 2024 року, де він отримав здебільшого позитивні відгуки від критиків.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 7,4 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 90% схвалення від критиків. Водночас, на Metacritic кіноексперти оцінили його в 77 зі 100 балів, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

До речі, між титрами є додаткова сцена, якої краще дочекатися. Тим паче, що чекати доведеться за переглядом кадрів з роботою команди каскадерів.

Детальніше про фільм читайте в нашому окремому огляді.

Крашанка

(Україна, 2024, комедія)

Напередодні Великодня Іван Андрійович Забіяка збирається відправити ракету на Москву. Для цього він ремонтує пульт управління ракетної установки під таємничою назвою "Потяг номер нуль", який в радянські часи слугував рухомою платформою для запуску ядерних ракетних боєголовок. Несподіваний приїзд доньок, сина та онука псує всі плани. Задум, який виношувався кілька місяців, під загрозою зриву – Андрій Іванович опиняється під суворим наглядом доньок, які засилають наймолодшого онука Михайлика стати дідовою тінню. Кмітливий малий швидко викручує ситуацію на свою користь. Чи вдасться кожному з членів родини досягти своєї мети: розібратися в собі, відпустити привидів минулого та врешті жахнути ракетою по Кремлю?

Головні ролі у фільмі виконали Станіслав Боклан ("Слуга народу", "Пульс", "Нереальний КОПець"), Олеся Жураківська ("Перші ластівки", "Лишайся онлайн"), Даша Легейда ("Черкаси"), Володимир Гладкий ("Дике поле", "Я і Фелікс") та інші.

Режисером фільму виступив Тарас Дудар, який до цього зняв фільм "Генделик".

Нічні незнайомці

Une nuit (Франція, 2023, мелодрама)

Чи може гучна сварка в підземці вилитися в палку пристрасть? У Парижі – може. Наталі та Емерік – двоє незнайомців, які випадково зіштовхнулися в нічному метро. Їхня суперечка в переповненому вагоні обернеться спонтанною близькістю у фотобудці. Разом вони проведуть безтурботну ніч під французьким небом, щоб на світанку дізнатися, чи продовжать вони шлях разом.

Режисер і автор сценарію – Алекс Лутц, який також виконав головну чоловічу роль. Він відомий своїми акторськими роботами у фільмах "Вихор" Ґаспара Ное та "Афера містера Нока" з Омаром Сі. Лутц не вперше знімає стрічку, в якій грає: його попередня картина "Хлопець" була номінована на премію "Сезар" у п'ятьох номінаціях та премію "Люм'єр" у двох категоріях. Лутц отримав призи на обох преміях за свою акторську гру.

Головну жіночу роль виконала Карін Віар, зірка фільму Жана-П'єра Жене "Делікатеси".

Фільм вперше було представлено минулої весни у другій за важливістю конкурсної програми Каннського кінофестивалю – "Особливий погляд".

Наразі його оцінка на IMDb становить 5,9 з 10 балів.

Цікаві факти про фільм читайте в нашому окремому матеріалі.

Spy x Family: Код білий

Spy x Family: Code: White (Японія, 2023, комедія/екшн/аніме)

Він – шпигун. Вона – наймана вбивця. Разом Лойд і Йор ведуть подвійні життя, приховуючи справжню ситуацію від інших та удаючи з себе ідеальну родину. Однак їхня прийомна донька Аня – телепат і знає їхні неймовірні таємниці, хоча батьки й не в курсі. Виїхавши з родиною на зимові канікули подалі від міста, Лойд намагається рухати поточну місію "Операція Стрікс", однак ситуація ускладнюється, коли до неї помилково долучається Аня та запускає події, що загрожують миру в усьому світі.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 7,3 з 10 балів.

Клаустрофоби: Без сну

Double Blind (Ірландія, 2023, трилер/жахи)

Група незнайомих молодих людей збирається разом після того, як вони отримали таємне повідомлення про участь в експерименті. Організатори заявляють, що це буде звичайне тестування медикаментів. Завдання – протриматися якнайдовше без сну. Але учасників дослідження не попередили, що ліки мають побічний ефект. І тепер потрібно будь-що знайти спосіб не заснути, інакше помреш.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 5,6 з 10 балів.

Закляття. Зародження зла

Auxilio (Аргентина, Колумбія, 2023, жахи)

Події фільму відбуваються у 1931 році. В центрі сюжету – бунтівна та непокірна дівчина Емілія, заслана батьком до монастиря проти власної волі. Її приїзд супроводжується серією паранормальних явищ, які згодом стають дедалі сильнішими. Щоб здобути свободу, Емілії доведеться розгадати таємницю прокляття монастиря та його мешканок.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 4,6 з 10 балів.

Міський мисливець

City Hunter (Японія, 2024, екшн/комедія/детектив/романтика)

Центральний герой – винятковий стрілець і безнадійний плейбой, приватний детектив Ре Саеба, який неохоче укладає союз із сестрою свого покійного партнера, щоб розслідувати його смерть. Фільм заснований на однойменній манга-серії від Цукаса Ходжо, вперше випущеній у 1985 році. Це вже далеко не перша екранізація цієї манги.

Фільм стане доступний на Netflix з 25 квітня 2024 року.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали квітня 2024 року – цього тижня на Netflix вийде фентезі-серіал "Мертві хлопці-детективи".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся