У Twitter жартують, що Навальному замість "Оскара" потрібно було дати бутерброд з ковбасою / фото REUTERS

На тлі того, що документальний фільм про російського опозиціонера Олексія Навального отримав "Оскар", в мережі з'явилося чимало критики. Рішення американської Кіноакадемії викликало бурхливу реакцію користувачів.

Так, у Twitter з'являється все більше дописів про те, що фільму про Навального не слід було давати "Оскар". Користувачі збунтувалися, "дісталося" й дружині росіянина, яка отримувала статуетку і нічого не сказала про повномасштабну війну РФ проти України.

Мережа збунтувалася через "Оскар" для фільму про Навального / скриншот

"Навальний" отримав Оскар. Можу тільки привітати. Баба в червоній сукні, цим кольором обливають рос. символіку, символізуючи кров убитих українців, стоїть і удає, що плаче. Вона закликає звільнити її чоловіка, а вивести війська з України вона не закликає. Театр фаш*зму",- пишуть користувачі.

Відео дня
Користувачі мережі вважають, що фільм про Навального отримав "Оскар" незаслужено / скриншот 

Також у Twitter жартують, що Навальному замість "Оскара" потрібно було дати бутерброд з ковбасою. Так політику нагадали про його скандальну заяву в 2014 році. Тоді Навальний стверджував, що Україні варто забути про півострів, який окупувала РФ.

"Крим - це що, бутерброд з ковбасою, щоб його туди-сюди повертати?",- говорив він.

Користувачі мережі обурюються. Вони публікують фото дружини і дітей Навального, які побували на "Оскарі". 

Родина Навального на "Оскарі" розлютила коментаторів / скриншот

"Я бачу, як родина Навального купається в променях слави сьогодні, ви можете бачити, як вони напружені. А тепер покажіть мені сім'ї кримських татар, чиї сини і чоловіки є в'язнями російського режиму в українському Криму", - написав один з користувачів.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко теж приєднався до обговорення "Оскара" для росіянина. Він опублікував картинку з бутербродами і показав, як бачить Навального Кіноакадемія, і яким його бачать українці.

Навального порівняли з бутербродом / скриншот 

Також знайшлися ті, хто зазначив, що хоч і сама Навальна нічого не сказала про Україну, але режисер фільму зі сцени зачитав слова опозиціонера. У своєму посланні політик згадав про повномасштабну війну РФ проти України, він назвав її "несправедливою і агресивною". Однак у відповідь на це користувачі відповіли, що сім'я Навального теж могла скористатися можливістю і публічно засудити дії Путіна. 

Нагадаємо, раніше про те, що фільм про Навального отримав "Оскар", прокоментував продюсер української документалки "Будинок із скалок". Ця кінокартина була в номінації на статуетку в тій же категорії. 

Вас також можуть зацікавити новини: