Кіану Рівз / REUTERS

Виконавці головних ролей в культовій трилогії "Матриця" Кіану Рівз і Керрі-Енн Мосс розповіли про свою участь в зйомках продовження.

У коментарі журналу Empire актори розповіли, що пропозиція зіграти в "Матриці 4" для них також стала несподіванкою, передає НВ.

Сценарій продовження "Матриці", написаний Ланою Вачовскі в співавторстві з Девідом Мітчеллом і Олександром Хемоном, вразив акторів.

Відео дня

"Я ніколи не думала, що це станеться. Коли мені показали сценарій, з неймовірною глибиною і всієї цілісністю, які ви можете собі уявити, я подумала: "Це подарунок". Це було просто захоплююче", - заявила Мосс.

Читайте такожРежисер фільму "Джон Вік 4" розповів, що чекає на глядача в продовженні

Рівз, який повернеться до свого героя Нео, також високо оцінив сценарій, відзначивши його своєчасність.

"Лана Вачовскі написала прекрасний сценарій і чудову історію, яка знайшла відгук у мене. Це єдина причина зробити це. Працювати з нею знову просто приголомшливо. У цій історії є щось значуще, вона дасть поживу для розуму", - розповів він.

Нагадаємо, Warner Bros. запустила у виробництво продовження Матриці. Кіану Рівз і Кері Енн Мосс повернуться до ролей Нео і Трініті, а режисером виступить Лана Вачовскі.

Прем'єра "Матриці 4" запланована на кінець травня 2021 року. Зйомки фільму призупинили в березні, проте Warner Bros. сподівається відновити роботу в липні.