Кадр з фільму "Людина-павук: Додому шляху нема" / фото B&H

Що подивитися на вихідних: "Людина-павук: Додому шляху нема" і другий сезон "Відьмака"

08:33, 16.12.2021
10 хв.

Чим ближче до Нового року, тим більше гучних проектів як на "великих екранах", так і онлайн. Так, 16 грудня в український прокат виходить один з найгучніших кінопроектів року – супергеройський бойовик "Людина-павук: Додому шляху нема" за коміксами Marvel, а 17 грудня на Netflix стане доступний довгоочікуваний другий сезон фентезі-серіалу "Відьмак". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що подивитися в кінотеатрах з 16 грудня

Безумовно, головною кіноновинкою тижня на "великих екранах" стане супергеройський екшн "Людина-павук: Додому шляху нема" / Spider-Man: No Way Home (США, 2021), знятий за коміксами Marvel. І відразу ми просто зобов'язані попередити вас про важливе: перед переглядом фільму вам не тільки слід освіжити свої знання про останнього Людину-павука у виконанні Тома Холланда, який з'являвся в останні роки в рамках кіновсесвіту Marvel (а також про Доктора Стренджа), але і копнути куди глибше – згадати фільми про Людину-павука з Тобі Магуайром (2002, 2004, 2007) і Ендрю Гарфілдом (2012, 2014).

Отже, події фільму розгортаються відразу після "Людина-павук: Додому шляху нема", в кінці якого Містеріо мало того, що розкрив особистість Пітера Паркера як Людини-павука (його грає Том Холланд), так ще й виставив хлопця винним у страшних злочинах. Будучи не в змозі впоратися з новими проблемами, герой просить доктора Стівена Стренджа (Бенедикт Камбербетч) допомогти йому відновити таємницю особистості Людини-павука за допомогою магії. Але зламане заклинання відкриває пролом в мультивсесвіті (відчуваєте, він все ближче!), в результаті чого на Землю прибувають суперлиходії з інших реальностей, які раніше билися з альтернативними версіями Людини-павука.

Зокрема, вже відомо, що в новому фільмі з'являться Отто Октавіус / Доктор Восьминіг (Альфред Моліна), Норман Озборн / Зелений Гоблін (Віллем Дефо), Макс Діллон / Електро (Джеймі Фокс), Флінт Марко / Пісочна людина (Томас Хейден Черч) і Курт Коннорс / Ящір (Ріс Іванс), що з'являлися у фільмах 2002-2014 років.

Ну і, звісно, на глядачів чекає повернення відразу декількох персонажів, відомих за фільмами про Людину-павука 2017 і 2019 років: дівчина Пітера Паркера Ем-Джей (Зендея), найкращий друг Паркера Нед Лідс (Джейкоб Баталон), колишній охоронець Тоні Старка Харольд "Хеппі" Хоган (Джон Фавро), тітка Мей (Маріса Томей), майстер містичних мистецтв Вонг (Бенедикт Вонг) і ще кілька знайомих персонажів.

Режисером фільму став Джон Уоттс, який також зняв фільми "Людина-павук: Повернення додому" і "Людина-павук: Далеко від дому".

При цьому критики за підсумками попередніх показів позитивно оцінили новинку: на Rotten Tomatoes у нього 97% рейтинг на основі 93 рев'ю, а на Metacritic – 72 бал на основі 28 рецензій, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки". Широка ж аудиторія відзначила "павучка" високою оцінкою 9,4 бала з 10 на IMDb на основі перших 1,4 тисяч відгуків.

УНІАН вже також подивився новинку і готовий поділитися свіжими враженнями (максимально без спойлерів).

ПС: І не забуваємо, що в кінці будуть одразу дві сцени після титрів.

Ще одна кіноновинка тижня – історична драма "Ейфель" / Eiffel (Франція, 2021) від режисера Мартіна Бурбулона. Картина розповідає про найбільш незабутній період життя французького інженера і архітектора Гюстава Ейфеля: задум і будівництво знаменитої Ейфелевої вежі до всесвітньої виставки в Парижі. Ейфель вже був у зеніті слави – він щойно повернувся з Нью-Йорка, де займався установкою легендарної Статуї Свободи, і його головним завданням тепер було побудувати підземку в Парижі. Однак замість цього уряд вимагав від нього створити щось яскраве і незвичайне до виставки. Гюстава не дуже приваблювала ця ідея, але раптова зустріч з фатальною дівчиною з його минулого змінює думку Ейфеля. Заборонена любов до прекрасної Адріенн Буржес втручається не тільки в плани архітектора, але і вигляд Парижа і всієї Франції.

Головні ролі у фільмі виконали один з головних французьких акторів свого покоління Ромен Дюріс ("Всі гроші світу", "Серцеїд", "Піна дня", "Арсен Люпен") і зірка серіалу "Статеве виховання" Емма Маккей. Музику до фільму написав Олександр Деспла, який раніше працював над "Формою води" і "Готелем "Гранд-Будапешт".

Світова прем'єра фільму відбулася в жовтні 2021 року, а тому в нас вже є реакції критиків і глядачів. Так, на IMDb у нього оцінка 6,3 бала від широкої аудиторії, а на Rotten Tomatoes – 80% схвалення від критиків.

Детальніше про фільм ви можете почитати в нашому окремому матеріалі.

Крім того, на цьому тижні в український прокат вийде комедія "Руки геть!" / Tango Shalom (США, 2021), сімейний мюзикл "В. О. Святого Миколая" (Україна, 2021) і добірка короткометражок Best Comedy Shorts 2 (2021).

Що нового онлайн з 16 грудня

Безумовно, головною серіальною подією тижня стане вихід другого сезону фентезі-серила "Відьмак" / The Witcher (США, Польща, 2019-). Перший сезон проекту, знятого за мотивами однойменної серії романів польського письменника-фантаста Анджея Сапковського, вийшов наприкінці 2019 рік і швидко побив рекорди переглядів, навіть незважаючи на те, що деякі фанати оригіналу і критики вельми упереджено поставилися до новинки. Так чи інакше, але завершившився перший сезон на вельми цікавому місці (рекомендуємо вам освіжити знання), а тому глядачам не терпілося побачити продовження. Втім, чекати довелося цілих два роки – все через пандемію коронавірусу, яка в 2020 році зупинила зйомки другого сезону.

Нагадаємо, події "Відьмака" відбуваються у вигаданому світі, схожому на Східну Європу пізнього Середньовіччя. У центрі сюжету – мисливець на чудовиськ з певними надздібностями, відьмак Геральт з Рівії (супермен Генрі Каввіл), його кохана, чародійка Йенніфер з Венгерберга (Аня Чалотра) і його прийомна дочка принцеса Цинтри Цірі (Фрейя Аллан). Життя цих героїв тісно пов'язане з політичними інтригами і війнами.

При цьому глядачам обіцяють, що в другому сезоні сюжет стане "більш сфокусованим". Також очікується, що нарешті почнуться докладніше розкриватися відносини Геральта з Цирі, адже в першому сезоні, по суті, у кожного з трьох головних героїв були свої сюжетні лінії.

Всі вісім серій другого сезону "Відьмака" стануть доступні на Netflix 17 грудня. І оскільки вже відомо, що буде 3 сезон, закінчення історії чекати в другому сезоні не варто.

Крім того, Netflix 16 грудня випустив драму "Рука Бога" / È stata la mano di Dio (Італія, 2021) режисера Паоло Соррентіно ("Велика краса", "Молодість", "Молодий папа"). Однак, якщо ви думали за назвою, що фільм буде присвячений легенді світового футболу Дієго Марадоні, то це не так. Насправді фільм розповість історію дорослішання одного італійського хлопця.

Прем'єра фільму відбулася на Венеціанському кінофестивалі 2021 рік, де фільм отримав Приз Великого Журі. Також "Рука Бога" висунута на премію "Оскар" в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" від Італії. На даний момент у картини на IMDb рейтинг 7,8 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 80% схвалення від критиків і 97% від широкої аудиторії, а на Metacritic – 74 балів від експертів, що відповідає характеристики "в цілому позитивні відгуки", і 9,7 з 10 від кіноглядачів.

Також 16 грудня Netflix випустить кілька фільмів минулих років, серед яких – комедійна історична драма "Емма" / Emma (Великобританія, США, 2020), заснована на однойменному романі Джейн Остін. У центрі сюжету – юна красуня Емма Вудхаус, яка вважає, що вона добре розбирається в людських характерах і тому може виконувати роль свахи для своїх подруг і молодих людей. Однак, зрозуміло, не все так просто насправді.

Головні ролі у фільмі виконали Аня Тейлор-Джой ("Хід королеви", "Нові мутанти", "Минулої ночі в Сохо"), а також Джонні Флінн, Білл Найї, Міа Гот, Міранда Харт, Джош О'Коннор, Каллум Тернер, Руперт Грейвс та інші.

Ще одна серіальна новинка тижня – комедійний бойовик "Супер Макгрубер " / MacGruber (США, 2021), всі вісім епізодів якого вийдуть 16 грудня на стрімінговому сервісі Peacock. Серіал є сиквелом однойменного фільму 2010 року, який в свою чергу був заснований на серії скетчів вечірнього шоу Saturday Night Live і пародіював пригодницький серіал "Секретний агент Макгайвер".

Як і у фільмі, головні ролі в серіалі виконують Вілл Форте, Райан Філіп і Крістен Віг. Також до акторського складу серіалу приєдналися Лоуренс Фішборн, Біллі Зейн і Сем Елліот.

За сюжетом серіалу, після 10 років у в'язниці головний герой Америки і убер-патріот Макгрубер, нарешті, звільнений. Його місія: знищити таємничого лиходія з його минулого – бригадного командира Еноса Квіта. Коли весь світ знаходиться під прицілом, Макгрубер повинен мчати наввипередки з часом, щоб перемогти сили зла – тільки для того, щоб виявити, що зло може ховатися всередині.

Крім того, 16 грудня на HBO покажуть перші три епізоди фантастичного серіалу "Станція Одинадцять" / Station Eleven (США, 2021), знятого за однойменним романом Емілі Сент-Джон Мандел. Події серіалу відбуваються в постапокаліптичному майбутньому, через 20 років після спустошливої епідемії грипу. Головна героїня – дівчина на ім'я Кірстен, яка є членом бродячої театральної групи "Дорожня симфонія". Одного разу актори приїжджають в місто, яким править самопроголошений пророк.

Головні ролі в серіалі виконали Маккензі Девіс ("Марсіанин", "Той, що біжить по лезу 2049", "Термінатор: Темні долі") і Хімеш Патель ("Тенет", "Авеню 5"). Крім того, одну з другорядних ролей виконає Гаель Гарсіа Берналь ("І твою маму теж", "Че Гевара: Щоденники мотоцикліста", "Моцарт в джунглях").

При цьому 19 листопада на Paramount+ відбудеться прем'єра вестерну "1883" (США, 2021), що є приквелом серіалу "Йеллоустон". Постановкою серіалу також займеться Тейлор Шерідан, який працював над першим проектом. Серед акторів, що знялися у фільмі – Сем Елліотт, Тім Макгро, Фейт Хілл, Біллі Боб Торнтон, Ізабель Мей, Ламоніка Гарретт і Том Хенкс.

Серіал, події якого розгортаються в 1883 році, розповість початок історії сім'ї Даттонів, що прямують в ті роки через великі рівнини на захід, де з часом вони побудують одне з найбагатших ранчо Америки.

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Згідно з оновленими правилами карантину в Україні, які набрали чинності з 6 грудня 2021 року, відвідувати кінотеатри можна тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання). Правило поширюється на "жовту", "помаранчеву" і "червону" карантинні зони.

Гарного перегляду і бережіть себе!

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся