Кадр з серіалу "Володар перснів: Персні влади" / фото Amazon Prime Video

Топ-10 серіалів вересня: "Володар перснів", "Американський жигало", "Андор" та "Розповідь служниці"

09:17, 31.08.2022
9 хв.

У вересні на глядачів біля "малих екранів" чекають здебільшого серіали, пов’язані з проектами минулих років. Зокрема, мова йде про приквел "Володаря перснів" та "Хоббіта", новий серіал зі світу "Зоряних війн", а також серіал "Американський жигало" з Джоном Бернталом, що є римейком однойменного фільму з Річардом Гіром, та перезапуск популярного серіалу початку 90-х "Квантовий стрибок". Крім того, стартують нові сезони таких популярних серіалів, як "Розповідь служниці", "Рік та Морті", "Кобра Кай" та "Атланта". Про ці та інші серіальні новинки вересня читайте у огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку 10 найбільш очікуваних серіалів вересня 2022 року.

Володар перснів: Персні влади

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime Video, 1 вересня 2022 року, 1 сезон)

У перший день осені нарешті вийде довгоочікуваний приквел культових фентезі-трилогій Пітера Джексона "Хоббіт" і "Володар перснів". Як і попередні фільми, новий серіал знятий за мотивами творів Джона Рональда Руела Толкіна про вигаданий світ Середзем'я.

Події серіалу "Володар перснів: Персні влади" розгортатимуться за тисячі років до описаних у фільмах і охоплять всі головні події Другої епохи легендаріума Толкіна: викування кілець влади, сходження Саурона, епічну історію Нуменора, останній альянс ельфів і людей. При цьому низка персонажів і сюжетних ліній є вигадкою шоураннерів і сценаристів серіалу і відсутні в оригіналах Толкіна.

При цьому в центрі сюжету опиниться кілька знайомих за оригінальною трилогією персонажів з ельфійського царства, термін життя яких вираховується тисячоліттями. Зокрема, тут будуть молоді Ельронд і Галадріель.

Перші два епізоди серіалу вийдуть одночасно 1 вересня 2022 року на Amazon Prime.

Рік та Морті

Rick and Morty (Adult Swim, 4 вересня 2022 року, 6 сезон)

Популярний анімаційний серіал для дорослої аудиторії про божевільного вченого Ріка Санчеза та його онука Морті Сміта, які разом подорожують паралельними світами та космосом, повертається 4 вересня. На глядачів чекає ще більше запаморочливих пригод цього дуету.

Серіал дебютував у 2013 році та одразу ж отримав чималу фанатську базу. У 2018 році, після виходу третього сезону, автори шоу уклали велику угоду ще на 70 епізодів, тож шостий сезон точно не буде для нього останнім.

Кобра Кай

Cobra Kai (Netflix, 9 вересня 2022 року, 5 сезон)

Серіал "Кобра Кай" у жанрі комедійний бойовик заснований на фільмі 1984 року "Малюк-каратист" та фактично є його продовженням. У центрі сюжету – вже дорослі герої першого фільму Деніел ЛаРуссо (Ральф Маччіо) і Джонні Лоуренс (Вільям Забка). Якщо перший став успішним власником мережі автосалонів, то другий, колись представник "золотої молоді" і успішний спортсмен, нині опустився і перебивається випадковим заробітками. Коли Лоуренс вирішує відкрити школу карате під назвою "Кобра Кай" з такою ж жорсткою і безкомпромісною філософією, якою вона була відома раніше, ЛаРуссо не може залишитися осторонь. Паралельно розкриваються характери інших персонажів: сина Лоуренса – Роббі, талановитого учня Джонні – Мігеля і дочки ЛаРуссо – Саманти.

Всі 10 епізодів 5 сезону серіалу стануть доступні на сервісі 9 вересня.

Американський жиголо

American Gigolo (Showtime, 9 вересня 2022 року, 1 сезон)

Драматичний кримінальний серіал "Американський жиголо" розповість про чоловіка на ім'я Джуліан Кей, який, провівши 15 років в тюрмі після арешту за вбивство, виходить на свободу і намагається знайти себе в сучасній лос-анджелеській секс-індустрії. Попутно він намагається з'ясувати, хто підставив його багато років тому, повісивши на нього злочин, якого він не скоював, а також возз'єднатися зі своєю колишньою коханою.

Головну роль у серіалі виконав Джон Бернтал ("Ходячі мерці", "Каратель", "Вдови", "Король Річард"). Також у ньому задіяні Гретхен Мол ("Манчестер біля моря", "Поїзд на Юму"), Розі О'Доннелл ("Фостери", "Матрьошка"), Ліззі Брошре ("Штам", "Версаль"), Ліленд Орсер ("Берлінська резидентура", "Заручниця") та інші.

Серіал заснований на однойменному фільмі 1980 року Пола Шрейдера з Річардом Гіром у головній ролі, однак, судячи з трейлеру, між ними буде чимало відмінностей.

Продюсером серіалу виступив продюсер оригінального фільму Джеррі Брукхаймер ("Топ Ган: Меверік", "Армагеддон", "Перл Харбор", "Люцифер", "CSI: Місце злочину").

Серіал виходитиме по одному епізоду раз на тиждень, починаючи з 9 вересня 2022 року.

Монарх

Monarch (Fox, 11 вересня 2022 року, 1 сезон)

Цей музичний драматичний серіал розповість про династію відомих кантрі-музикантів. Коли раптом спливає неприємний секрет про початок творчого шляху родини, одна з доньок береться за будь-яку ціну вберегти їхній статус на музичному Олімпі.

Головні ролі у серіалі виконали Сьюзен Серендон ("Тельма і Луїза", "Іствікські відьми", "Милі кістки"), Анна Фріл ("Гол!", "Області темряви"), колишня вокалістка гурту Gossip Бет Дітто та інші.

Розповідь служниці

The Handmaid's Tale (Hulu, 14 вересня 2022 року, 5 сезон)

Події серіалу розгортаються в майбутньому у вигаданому тоталітарному суспільстві – Республіці Галаад, що знаходиться на території сучасних США, постійно воює та схиблена на консервативному християнстві. Жінки тут вважаються людьми нижчого сорту, фактично не мають ніяких прав та перебувають у власності чоловіків-командорів. Одночасно в цьому світі лише одна зі ста жінок може народити здорову дитину, тож таких жінок зазвичай забирають в табори, де вони народжують дітей для впливових чоловіків.

Головна героїня серіалу – жінка на ім’я Джун Осборн, що не змогла втекти разом з чоловіком та донькою через кордон та тепер вимушена працювати сурогатною матір’ю. Паралельно з основним сюжетом глядачам показують життя Джун до державного перевороту, коли життя було зовсім іншим. До початку п'ятого сезону героїня опиняється на волі, проте це ще не кінець.

Головні ролі у серіалі виконують Елізабет Мосс ("Людина-невидимка", "Ми"), Джозеф Файнс ("Американська історія жахів", "Закоханий Шекспір"), Івон Стаховскі ("Декстер", "Хижак"), Алексіс Блідел ("Дівчат Гілмор", "Місто гріхів") та інші.

Атланта

Atlanta (FX, 15 вересня 2022 року, 4 сезон)

Сюрреалістична комедійна драма "Атланта" розповідає про молодого чоловіка на ім’я Ерн. Він щойно випустився з Принстонського університету, і в нього купа проблем – від стосунків з матір’ю своєї дочки та родичами до фінансів. Коли його брат Альфред починає будувати реп-кар’єру, Ерн бачить у цьому шанс налагодити своє життя та намагається зробити все для того, щоб стати менеджером свого брата.

Головні ролі у серіалі виконують Дональд Гловер ("Спільнота", "Марсіанин"), також відомий як реп-виконавець під псевдонімом Childish Gambino, та Браян Тайрі Генрі ("Вічні", "Швидкісний поїзд"). Також одну з головних ролей у серіалі виконує Зазі Бітц ("Джокер", "Дедпул 2").

Доля: Сага Вінкс

Fate: The Winx Saga (Netflix, 16 вересня 2022 року, 2 сезон)

Перший сезон цього фентезійного телесеріалу, заснованого на мультсеріалі "Клуб Вінкс" та розрахованого на більш дорослу аудиторію, вийшов у січні 2021 року та отримав змішані відгуки критиків. Тим не менш, його все одно вирішили продовжити на другий сезон.

Події серіалу розгортаються в школі-інтернаті, куди з усього потойбічного світу приїжджають навчатися студенти з надприродними здібностями, щоб навчитися магії і дізнатися, як контролювати свої сили. У центрі сюжету п'ятеро учениць, які стають сусідками по кімнаті: Блум, Стелла, Муза, Аіша і Терра. Коли давно переможене зло раптово з'являється за стінами замку, п'ять фей змушені піддати свої сили випробуванню.

Усі сім епізодів другого сезону вийдуть одночасно 16 вересня.

Квантовий стрибок

Quantum Leap (NBC, 19 вересня, 1 сезон)

Популярний науково-фантастичний серіал початку 90-х повертається в якості сиквела/перезапуску. Повідомляється, що події серіалу розгортатимуться через 30 років після фіналу 5 сезону оригінального серіалу. Нова команда вчених візьметься перезапускати проект квантового прискорювача для мандрів у часі та розгадати таємницю зникнення доктора Семуеля Бекіта.

Нагадаємо, в оригінальному серіалі винахідник Семуель Бекіт отримав можливість переміщатися у часі, тимчасово опиняючись на місці інших людей у вирішальні дні їхнього минулого, щоб змінити хід історії чи завадити біді.

Головні ролі у перезапуску "Квантового стрибка" виконають Реймонд Лі ("Топ Ган: Меверік", "Загублене місто"), Анастасія Антоніа ("Острів Лотоса", "86 Мелроуз Авеню"), Мейсон Александер Парк ("Пісочний чоловік", "Ковбой Бібоп") та інші.

Прем’єра серіалу відбудеться 19 вересня.

Андор

Andor (Disney+, 21 вересня 2022 року, 1 сезон)

Це черговий серіал зі світу "Зоряних війн", що є приквелом до фільму "Бунтар Один" та розповість про Касіяна Андора (його, як і у фільмі, зіграє Дієго Луна). Події фільму відбуватимуться за п'ять років до подій, показаних у фільмі.

Також у серіалі зіграють Стеллан Скашгорд ("Тор", "Німфоманка"), Адріа Архона ("Справжній детектив", "Морбіус") та інші.

Спочатку серіал, що складатиметься з 12 епізодів, мав стартувати 31 серпня, однак потім був посунутий на 21 вересня – перші три епізоди покажуть одночасно, решта виходитиме по одному раз на тиждень.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найкращих серіалів серпня 2022 року.

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся