Британці зняли серіал про отруєння в Солсбері / Скріншот

Британський телеканал ВВС One випустив трейлер міні-серіалу «Отруєння у Солсбері» (The Salisbury Poisonings), заснований на історії замаху на екс-полковника ГРУ, подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочку.

Читайте такожБританський прем'єр озвучивши Путіну умову для нормалізації відносин Лондона та Москви

В описі сказано, що серіал — це «історія про те, як звичайні люди реагували на кризові події біля порогу своїх будинків, заснована на реальних подіях».

Серіал буде показаний на BBC One з 14 по 16 червня.

Довідка УНІАН. 4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у британському Солсбері. Уряд ВеликоЇ Британії заявив, що речовина військового походження, якою були отруєні Скрипалі, була розроблена в Росії.

5 вересня 2018 року поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Скрипалів. За даними британських правоохоронців, ними є співробітники російської військової розвідки Олександр Петров і Руслан Боширов.

Справа Скрипалів призвела до серйозного загострення відносин між Великою Британією і РФ. Низка європейських країн вислали російських дипломатів у відповідь на отруєння в Солсбері.