Будинок Сергія Скрипаля в Солсбері / REUTERS

Отруєні в британському Солсбері Сергій і Юлія Скрипаль вижили, але не хочуть зустрічатися з представниками російського посольства.

Читайте такожОтруєння Скрипалів: Джонсон зустрічався з екс-агентом КДБ - ЗМІ

Про це в інтерв'ю «Эхо Москвы» розповів посол Великої Британії в Росії Лорі Брістоу.

Відео дня

«Вони живі. І Юля Скрипаль навіть виступала перед ЗМІ деякий час назад. І вона, власне, зробила ті заяви, які вона хотіла зробити. І батько живий. Він вирішив не зустрічатися з представниками ЗМІ. Це його вибір», – зазначив дипломат.

Посол нагадав, що сім'ю Скрипалів намагалися вбити бойовою хімічною речовиною.

«І що стосується надання доступу представникам російського посольства, ми, власне, передали запит від співробітників посольства Скрипалям. Скрипалі вирішили не зустрічатися з представниками російського посольства. Знову ж, це їх вибір», – уклав він.

Довідка УНІАН. 4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у британському Солсбері. Уряд Великої Британії заявив, що речовину військового походження, яким були отруєні Скрипалі, було розроблено в Росії.

5 вересня 2018 року поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Скрипалів. За даними британських правоохоронців, ними є співробітники російської військової розвідки Олександр Петров і Руслан Боширов.

Справа Скрипалів призвела до серйозного загострення відносин між Великою Британією та РФ. Ряд європейських країн вислали російських дипломатів у відповідь на отруєння в Солсбері.