23 червня був оголошений переможець і призери онлайн-конкурсу YUNA Junior 2020. Це змагання серед виконавців 15-19 років проводилося одночасно в Facebook і Instagram протягом майже трьох місяців. Організатором конкурсу є Національна музична премія YUNA.

Головний приз – можливість безкоштовно записати авторський сингл і виступити на церемонії YUNA – отримала 17-річна мешканка Черкас Христина Жуковська.

Читайте такожЗ'єднання явився трейлер фільму "В очікуванні варварів" з Джонні Деппом і Робертом Паттінсоном (відео)

«Для запису відео фінального ми вибрали дах одного з будинків в центрі Черкас. Оскільки це була пісня ONUKA «Misto», нам хотілося, щоб це виглядало масштабно, це точно не має бути відео, зняте в квартирі. Для мене ця пісня дуже важлива. У будь-яку іншу я б не вклала стільки сильних почуттів. Черкаси – це місто, де я виросла і з яким пов'язані мої починання, перші перемоги і мрії», розповіла Христина.

Раніше Христина Жуковська брала участь у конкурсах «Голос. Діти», «Яскраві діти України» та інших.

Переможці YUNA Junior визначаються загальним голосуванням слухачів на сторінках конкурсу в соцмережах Facebook і Instagram (враховуються лайки) і голосуванням експертного журі, в яке входять 10 осіб. Серед них – продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк, медіаменеджери Віталій Дроздов (радіо ХІТ FM), Ганна Свиридова (радіо «П'ятниця») та Роман Муха (телеканал М2), генпродюсер і співзасновник YUNA Павло Шилько та інші.

За час проведення конкурсу організатори отримали понад 200 заявок з десятків міст і селищ України. 50 з них були відібрані на конкурс. Найчастіше конкурсанти вибирали пісні THE HARDKISS (14), Тіни Кароль (10), Джамали (6), MONATIK (5), TAYANNA (3).

Конкурс YUNA Junior буде проводитися щорічно. Протягом літа організатори оголосять терміни конкурсу 2021 року.