Фільм здобув Оскар у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм". / Фото Скріншот Instagram

Відома українська продюсерка, яка працювала над фільмом "20 днів у Маріуполі", Василіса Степаненко розкрила, де зберігається статуетка Оскара. Фільм про криваві події в Україні здобув нагороду на кінопремії у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм".

Степаненко розповіла, що статуетка зберігається, у режисера стрічки Мстислава Чернова. Продюсерка заявила, що має надію, що Оскар незабаром буде у визволеному Маріуполі. Також вона додала, що досі не може повірити у перемогу на премії:

Статуетка у Мстислава, адже він режисер. Він її оберігає тепер. Але тут статуетка не найголовніше. Найголовніше — що нас почули й чують. Я дуже сподіваюся, що ця статуетка опиниться у Маріуполі. Я дуже сподіваюся, що так і буде, тому що це для Маріуполя, це для України й для всіх нас. Я досі не можу повірити, що нам вдалося вивезти ці матеріали через 15 російських блокпостів і що нам вдалося зробити цей фільм і показати його.

Скріншот з інтервʼю

Степаненко також поділилася своїми емоціями, які вона відчувала стоячи на сцені міжнародної кінопремії. Продюсерка мала впевнений та щасливий вигляд під час вручення нагороди. За її словами, вона намагалася показати, що українські жінки мають неабияку внутрішню силу.

"Я скоріше хотіла показати, що українки — дуже красиві. Ми не тільки про якийсь біль, страждання. Ми ще про велику красу і силу. Хотілося це продемонструвати", – розповіла продюсерка.

На Оскарі Василіса була одягнена в чорну витончену сукню від українського бренду GASANOVA. Елегантний наряд продюсерки був пошитий з крепової тканини.

Скріншот Instagram
Скріншот Instagram

Нагадаємо, раніше режисер Мстислав Чернов згадав найстрашніші моменти зйомки фільму "20 днів у Маріуполі".

Вас також можуть зацікавити новини: