Кадр з фільму "Очі змії: Початок Джі.Ай.Джо"

Що подивитися на вихідних: повернення супергеройського бойовика "Кидок кобри" і другий сезон "Теда Лассо"

08:29, 22.07.2021
7 хв.

Головною кінопрем'єрою тижня, напевно, стане перезапуск супергеройського бойовика "Очі змії: Початок Джі.Ай.Джо" з Генрі Голдінгом у головній ролі. Також цього тижня в прокат вийде українська спортивна драма "Пульс" і австралійська романтична комедія "Коротко кажучи". Онлайн тим часом покажуть перший епізод другого сезону хітового серіалу "Тед Лассо", перший епізод комедійного серіалу "Тернер і Хуч" за мотивами однойменного фільму з Томом Хенксом 1989 року випуску і новий епізод хоррор-серіалу "Американські історії жахів". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 22 липня

З початком нульових, багато в чому завдяки прогресу в роботі над спецефектами, з новою силою почав розвиватися жанр супергеройського кіно. На цій хвилі в 2009 році кінокомпанія Paramount Pictures взялася розвивати франшизу "Кидок кобри", засновану на популярній дитячій серії іграшок Hasbro "Джо-солдат: справжній американський герой", а також коміксах і мультфільмах з цієї серії. Тоді головну роль виконав Ченнінг Татум, і при чималому бюджеті в 175 млн доларів фільм зібрав у прокаті 302 мільйони і цілий оберемок "Золотих малин" (хоча насправді вын не був такий вже поганий). Тим не менш, студія вирішила взятися за сиквел, який вийшов в 2013 році під назвою "G. I. Joe: Кидок кобри 2" з Дуейном Джонсоном в головній ролі. При бюджеті в 130 млн доларів фільм зібрав 375 мільйонів.

І ось в 2021 році на екрани нарешті виходить третя частина франшизи під назвою "Очі змії: Початок Джі.Ай.Джо" / Snake Eyes: G. I. Joe Origins (США, 2021), що є одночасно перезапуском серії.

Як і в попередніх частинах, сюжет будуватиметься навколо членів спецзагону "G. I. Joe", сформованого як міжнародний підрозділ під негласним керівництвом НАТО. Тільки цього разу головним героєм стане персонаж на ім'я Снейк Айз – загадковий і смертоносний член спеціального загону G. I. Joe. Він одягнений у все чорне, ніколи не знімає маску і не розмовляє. Його роль дісталася британському акторові Генрі Голдінгу, якого глядачі могли бачити в детективній комедії Гая Річі "Джентельмени" і хітовому фільмі "Шалено багаті азіати".

До слова, персонаж Снейк Айз з'являвся і в двох попередніх частинах "Кидка кобри", тільки тоді його роль виконував британський каскадер Рей Парк, також відомий за ролями Дарта Мола в "Зоряних війнах" і Жаби в перших "Людях Ікс". Тоді персонаж і правда не знімав маску і мовчав, а ось в нинішній версії "Кидка кобри" глядачам покажуть його передісторію – до того, як він дав обід мовчання і надів маску.

Судячи з трейлеру, на глядачів чекає яскраве видовище з безліччю спецефектів і бойових сцен.

Також 22 червня в український прокат виходить спортивна драма "Пульс" (Україна, 2021), прем'єра якої відбулася на кінофестивалі "Молодість 2021". Фільм заснований на реальній історії української спортсменки Оксани Ботурчук, яка завоювала в цілому сім медалей на Паралімпійських іграх 2008, 2012 і 2016 років.

Юна українська легкоатлетка жила в маленькому містечку і мала велику мрію – потрапити на Олімпійські ігри. Її спортивна кар'єра тільки починалася, і вона демонструвала хороші результати. Але в результаті жахливої автомобільної аварії дівчина отримала важкі травми і майже втратила зір. Здавалося, що тепер Оксана не має шансів не лише на омріяні Олімпійські ігри, а й на нормальне життя. Однак вона не збиралася здаватися і прагнула довести: на шляху до справжньої мрії не існує перешкод.

Крім того, 22 липня на великі екрани виходить фантастична романтична комедія "Коротко кажучи" / Long Story Short (Австралія, 2020) від номінанта на "Оскар" Джоша Лоусона.

Головний герой стрічки Тедді все відкладає на потім. Але, прокинувшись вранці після свого весілля, він виявляє, що здійснює стрибки в часі – кожні кілька хвилин він переміщається в майбутнє на наступний рік свого життя. Хлопець намагається знайти вихід, щоб не втратити всі свої роки.

Головні ролі в картині виконали Рейф Сполл ("Світ Юрського періоду 2", " Зомбі на ім'я Шон", " Життя Пі") і Зара Ньюман – одна з найвидатніших австралійських актрис театру за версією The Guardian.

Режисер, сценарист і виконавець однієї з ролей другого плану у фільмі – номінант на премію "Оскар 2018" за сценарій короткометражного фільму "Одинадцять годин" Джош Лоусон. "Коротко кажучи" – це його друга повнометражна режисерська робота після ромкому "Маленька смерть", що став фестивальним хітом і, зокрема, лауреатом Призу глядацьких симпатій кінофестивалів SXSW і в Салоніках. Також Джош Лоусон – відомий актор (Кано в "Мортал Комбат", "Маленька смерть").

Крім цього, з сьогоднішнього дня в кінотеатрах можна буде подивитися фентезійний ромком "Любов по той бік" / Faraway Eyes (США, 2020), драму "Любов, пристрасть і стволи" / Die in a Gunfight (США, 2021) з Олександрою Даддаріо та Дієго Бонета, трилер "Гості на віллі" / Villetta con ospiti (Італія, 2020) і документальний фільм "Тінторетто і нова Венеція" / Tintoretto. Ilprimoregista (Німеччина, Італія, 2020) про творчість великого Венеціанського художника Тінторетто.

Що нового онлайн з 22 липня

21 липня на Disney+ вийшов перший епізод поліцейського комедійного серіалу "Тернер і Хуч" / Turner & Hooch (США, 2021), що є продовженням однойменного фільму 1989 року з Томом Хенксом у головній ролі. Тоді в центрі сюжету картини був поліцейський детектив Скотт Тернер, який під час розслідування вбивства знаходить пса на прізвисько Хуч, що є єдиним свідком злочину. Детектив забирає собаку до себе, і той назавжди змінює його розмірене життя.

У серіалі ж головним героєм буде син детектива Скотт Тернер-мл., який також працює в поліції. А ось новий Хучем стане спадкоємець пса з першого фільму, який потрапляє в будинок Тернера-мл. Як і у фільмі, проблеми у взаєминах нового господаря і пса породять масу кумедних ситуацій. І все це буде відбувається на тлі розкриття таємниці, пов'язаної зі смертю батька героя.

22 липня на Hulu вийде третій епізод хоррор серіалу "Американські історії жахів" / American Horror Stories (США, 2021), що є спін-оффом вже культової "Американської історії жахів". Тільки цього разу кожен епізод являтиме собою самостійну страшну історію (за винятком перших двох, що вийшли одночасно тижнем раніше).

При цьому головні ролі в кожному епізоді виконуватимуть різні актори, частина з яких в різний час грали в "Американській історії жахів". Так, в перших двох серіях головну роль виконав Мет Боммер, що з'явився в сезонах "Фрік-шоу" і "Готель". А ось в третьому епізоді під назвою Drive In, за сюжетом якого показ забороненого фільму обернеться катастрофічними наслідками, головні ролі дісталися молодим новачкам франшизи – Медісон Бейлі ("Чорна блискавка", "Зовнішня мілина") і Рензі Феліз ("Втікачі", "Вовченя"). Проте, і тут не обійшлося без гостей з "Американської історії жахів": Джон Керролл Лінч з "Фрік-шоу", "Готель", "Культ" і "1984" і Наомі Гроссман з "Психлікарня", "Фрік-шоу" і "Апокаліпсис".

Як і у випадку з оригінальним серіалом, творцями спін-оффу став творчий тандем Бреда Фелчака і Райана Мерфі.

23 липня на Apple TV+ стартує другий сезон комедійного спортивного серіалу "Тед Лассо" / Ted Lasso (США, 2020 -) з Джейсоном Судейкісом ("Нестерпні боси", "Ми – Міллери") у головній ролі. У центрі сюжету картини – тренер студентської команди з американського футболу, якого наймають тренером команди англійської Прем'єр-ліги ФК "Річмонд", незважаючи на те, що у нього немає досвіду в європейському футболі.

Перший сезон серіалу отримав захоплені відгуки критиків і глядачів, а також зібрав значний урожай всіляких нагород і номінацій. Також "Тед Лассо" став одним з лідерів за кількістю номінацій на майбутній церемонії Emmy Awards.

На Netflix, тим часом, цього тижня стали доступні супергеройський бойовик "Бладшот" / Bloodshot (США, 2020) з Віном Дізелем, комедійний бойовик "Погані хлопці назавжди" / Bad Boys for Life (США, 2020) з Віллом Смітом і Мартіном Лоуренсом, детективний трилер "Криваве червоне небо" / Blood Red Sky (Великобританія, Німеччина, 2021) і романтична драма "Останній лист від вашого коханця" / The Last Letter from Your Lover (Великобританія, 2021) з Шейлін Вудлі.

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся