Стало відомо, хто написав музику до 'Довгої доби' Алана Бадоєва

Відомий режисер та продюсер Алан Бадоєв розкриває все більше деталей про новий документальний проект "Довга доба", створений спільно з телеканалом "1+1 Україна". Стрічка була вироблена з 200 годин відео, знятого українцями на свої ґаджети. Це унікальне свідчення трагічних подій і злочинів росії очима героїв і документ, написаний голосами українців.

Сьогодні стало відомо, що над музичним оформленням документального проекту працював відомий музикант та композитор Євген Філатов. Композитор каже, що в роботі над саундтреком використовував як класичні, так і зовсім неочікувані варіанти звучання. 

"Для мене як для кінокомпозитора робота починається з пошуку звучання музичного ландшафту та музичних фарб, які я змішую. В проекті "Довга доба" є класичні приклади, коли музику грає симфонічний оркестр, але є і не зовсім некласичні. В процесі написання я експерементував, грав на дзвонах за допомогою смичка, грав на унікальному інструменті Юфон, який був зроблений на замовлення, співав, робив шумові ефекти. Це 100% ексклюзивний підхід", - каже Філатов. 

Відео дня

Євген каже, що коли закінчив роботу над треками, то одразу побачив в цьому символізм.

"Офіційний саундтрек "Довга Доба" - 24 треки. Коли я порахував і виявилося, що їх дійсно 24 - дуже зрадів, тому що побачив в цьому символізм: 24 треки, 24 години", - каже композитор. 

Філатов також додав, що для нього довга доба, як і для всіх українців, досі триває. 

"Для мене довга доба, майже як для всіх українців, напевно, - це весь цей довгий час після 24 лютого, в який ми живемо, боремося за нашу культуру, за нашу землю, за наше майбутнє", - каже Євген. 

Над створенням музичного оформлення Євген працював у Чернігові, у родинній садибі своєї дружини Наталі Жижченко, більш відомої як Onuka. Дерев'яний будинок збудований у 1904 році має велику майстерню музичних інструментів, адже дідусь Наталі Олександр Шльончик був майстром музичних інструментів. Останні декілька років Наталія та Євген займалися реставрацією будинку. 

Нагадаємо, "Довга Доба" — це документальна подорож життям українців під час війни. Кожна історія у стрічці — кіно, яке знімали наші герої на свої ґаджети. Кожна хвилина відзнята українцями на мобільні телефони. Деякі герої вижили, деякі були вбиті. 

Вас також можуть зацікавити новини: