Головні серіали січня 2024 / колаж УНІАН, скріншоти

Топ-7 серіалів січня 2024: "Справжній детектив", "Ехо" та "Володарі повітря"

13:03, 29.12.2023
8 хв.

У січні 2024 року на Netflix вийдуть комедійний бойовик "Брати Сунь" з оскароносною Мішель Єо, кримінальна драма "Гризельда" від творців "Нарко" та екранізація чергового детективного роману Гарлана Кобена "Твоя перша остання брехня". Тим часом, HBO нарешті випустить четвертий сезон "Справжнього детектива", Disney+ представить черговий серіал з кіновсесвіту Marvel "Ехо", Prime Video покаже драму "Експати" з Ніколь Кідман, а на Apple TV+ стартує серіал про пілотів часів Другої світової війни "Володарі повітря" з Остіном Батлером та Баррі Кіоган. Про найцікавіші новинки місяця читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів січня 2024 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

Твоя перша остання брехня

Fool Me Once (Велика Британія, Netflix, детектив/драма, 1 сезон, прем'єра – 1 січня)

Сюжет серіалу розгортається навколо двох вбивств. Молода вдова Мая помічає на прихованій відеоняні свого вбитого чоловіка Джо. Тим часом, її племінники Еббі та Деніел намагаються дізнатися правду про смерть їхньої матері. Поступово між двома справами вимальовується можливий зв'язок.

Серіал є адаптацією однойменного детективного роману американського письменника Гарлана Кобена. Це вже шостий серіал Netflix за мотивами його романів – до цього вийшли британські шоу "Незнайомка" (2020) та "Тримайся ближче" (2022), польські "В лісі" (2020) та "Мертва хватка" (2022), а також іспанський "Невинний" (2021).

Головні ролі у серіалі виконали Мішель Кіган ("Наша дівчина", "Вулиця коронації"), Річард Армітедж (франшиза "Гоббіт", серіали "Берлінська резидентура", "Незнайомка", "Тримайся ближче"), Аділь Актар (франшиза "Загадкове вбивство", серіали "Ласун", "Шервуд") та інші.

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Брати Сунь

The Brothers Sun (США, Netflix, бойовик/комедія, 1 сезон, прем'єра –  4 січня)

Молодий хлопець Брюс Сунь живе звичайним життям у Каліфорнії, аж поки з Тайбея не приїздить його старший брат Чарльз. Брюс навіть не підозрює, що Чарльз є членом тріади, який тепер має захистити матір та молодшого брата від таємничого ворога.

Головні ролі в серіали виконали оскароносна Мішель Єо ("Тигр, що підкрадається, дракон, що зачаївся", "Шан-Чі та легенда десяти кілець", " Все завжди і водночас "), а також Джастін Чень та Сем Сон Лі.

Творцями серіалу є Байрон У та Бред Фелчак ("Хор", "Американська історія жахів", "Королеви крику", "Поза", "Політик").

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Ехо

Echo (США, Disney+, 1 сезон, пригоди/кримінал/екшн, прем'єра – 9 січня)

Черговий серіал з кіновсесвіту Marvel познайомить глядачів ближче з глухою супергероїнею на протезі Майєю Лопес, відомою за прізвиськом Ехо. Події серіалу розгортатимуться після фіналу серіалу "Соколине око", де персонаж з'явився вперше. Представлена як племінниця кримінального боса Вілсона Фіска, згодом вона постає проти нього, коли дізнається, що той організував вбивство її батька. В новому серіалі вона намагатиметься розібратися з минулим та віднайти новий шлях.

До головної ролі у серіалі повернулася корінна американка Алакуа Кокс, яка у реальному житті також є глухою від народження та має ампутовану ногу з протезом.

Також відомо, що у серіалі з'являться персонажі Метта Мердока (Шибайголови) у виконанні Чарлі Кокса та Вілсона Фіска (Кінгпіна) у виконанні Вінсента Д’Онофріо. Обидва вони були центральними персонажами серіалу "Шибайголова" від Netflix, який закрили, але потім вирішили відродити під назвою "Шибайголова: Народжений заново" вже в рамках кіновсесвіту Marvel на Disney+. Зокрема, Шибайголова вже з'явився як камео у фільмі "Людина-павук: Додому шляху немає" (2021) і в двох епізодах серіалу "Вона-Галк" (2022), а Фіск повернувся в трьох епізодах "Соколиного ока" (2021).

Перший сезон серіалу налічуватиме п'ять епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Справжній детектив: Нічна країна

True Detective: Night Country (США, HBO, кримінал/драма, 4 сезон, прем'єра – 14 січня)

Події четвертого сезону культового серіалу-антології відбуватимуться на Алясці. Двоє жінок-детективів – досвідчена Ліз Денверс та молода Еванджелін Наварро, які не дуже ладнають між собою – розслідуватимуть зникнення та ймовірне вбивство кількох працівників дослідницької станції.

Головні ролі в новому сезоні  виконали Джоді Фостер ("Мовчання ягнят", "Таксист", "Різанина", "Мавританець") і професійна боксерка Калі Реїс ("Чорні мухи", "Заручниця: Знайти зниклу").

Також у четвертому сезоні "Справжнього детектива" задіяні Крістофер Екклстон (серіал "Доктор Хто", фільми "28 днів потому", "Джі Ай Джо: Атака Кобри"), Фіона Шоу (франшиза "Гаррі Поттер", фільми "Древо життя", "Джейн Ейр"), Джон Гокс ("Від заходу до світанку", "Ідентифікація") та інші.

Ідея нового сезону належить творцю серіалу Ніку Піццолатто, однак, на відміну від попередніх сезонів, де він виступав сценаристом та режисером окремих епізодів, тут він обмежився лише роллю виконавчого продюсера. Шоуранером нового сезону стала Ісса Лопес, яка до цього працювала здебільшого на мексиканському телебаченні. Також над четвертим сезоном працював лауреат премії "Оскар" за фільм "Місячне сяйво" Баррі Дженкінс.

Сезон складатиметься з шести епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень з фіналом 25 лютого.

Гризельда

Griselda (США, Netflix, кримінал/драма/біографія, 1 сезон, прем'єра – 25 січня)

Заснований на реальних подіях серіал розповідає про колумбійку Гризельду Бланко, яка втекла з Медельїна до Маямі з трьома маленькими синами й кілограмом кокаїну, після чого швидко стала безжальною власницею квітучої наркоімперії на прізвиська "Чорна вдова" та "Кокаїнова хрещена мати".

Головну роль у серіалі зіграла Софія Вергара (серіал "Американська сімейка", фільми "Кухар на колесах", "Палкі втікачкі").

Серіал зняли творці хітового шоу "Нарко" – продюсер Даг Міро та режисер Андрес Баїс.

Перший сезон серіалу налічуватиме шість епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Експати

Expats (США, Prime Video, драма, 1 сезон, прем'єра – 26 січня)

Цей міні-серіал розповідає про міжнародну спільноту експатів в Гонконзі, чиї життя стають пов’язані назавжди після раптової сімейної трагедії.

Головні ролі у серіалі зіграли Ніколь Кідман ("Інші", " Години", "Догвіль", "Варяг"), Джек Г'юстон ("Убий своїх коханих", "Американська афера", "Дім Гуччі"), Брайан Ті ("Потрійний форсаж: Токійський дрифт", "Росомаха", "Підлітки-мутанти. Черепашки-ніндзя 2") та інші.

Серіал заснований на романі The Expatriates американської письменниці гонконгського походження Дженіс Ю. К. Лі, що вийшов у 2016 році. Зняла його американська режисерка китайського походження Лулу Ван (фільм "Прощання" 2019 року, що отримав схвалення критиків та чимало престижних нагород).

Зйомки серіалу проходили у Гонконзі в 2021 році в розпал пандемії коронавірусу, з чим було пов'язано чимало скандалів.

Міні-серіал складатиметься з шести епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 23 лютого.

Володарі повітря

Masters of Air (США, Apple TV+, драма/трилер/екшн, 1 сезон, прем'єра – 26 січня)

Сценарій серіалу заснований на документальному романі Дональда Л. Міллера, який розповідає про повітряні бої Другої світової очима британських та американських військових.

Головні ролі у фільмі виконують Остін Батлер ("Одного разу в… Голлівуді", "Елвіс", "Дюна 2"), Баррі Кіоган ("Вбивство священного оленя", "Дюнкерк", "Банши Інішерина"), Каллум Тернер ("Кредо вбивці", "Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда"), Шуті Гатва ("Барбі", серіали "Статеве виховання", "Доктор Хто"), Фредді Картер (серіали "Пенніворт", "Тінь та кістка"), Луїс Гофманн (серіали "Пітьма", "Все те незриме світло") та інші.

Продюсерами серіалу виступили Стівен Спілберг та Том Генкс. Кілька епізодів серіалу зняв Кері Фукунага, який до цього працював над першим сезоном "Справжнього детектива", серіалом "Маніяк" та останнім фільмом бондіани "Не час помирати".

Міні-серіал складатиметься з дев'яти епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 15 березня.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів грудня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся