Головні серіали грудня 2023 / колаж УНІАН, скріншоти Netflix/Disney+

Топ-9 серіалів грудня 2023: "Персі Джексон та Олімпійці", "Берлін" та фінал "Корони"

13:55, 01.12.2023
7 хв.

У грудні відбудуться прем'єри фентезі серіалу "Персі Джексон та Олімпійці", хорору "Створіння Кенсона" та фільму-пограбування "Берлін", що є приквелом "Паперового будинку". Крім того, вийдуть нові сезони серіалів "Доктор Смерть", "А що як...?" та "Річер", а ще фінал "Корони". Про ці та інші серіали місяця читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів грудня 2023 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

Милий дім

Sweet Home (Південна Корея, Netflix, жахи, 2 сезон, прем'єра – 1 грудня)

Після несподіваної сімейної трагедії молодий хлопець залишає рідний дім і переїжджає до квартири. Невдовзі там починають з'являтися монстри. Люди, які перебувають у квартирі, опиняються в пастці всередині будівлі, розуміючи, що монстри всюди назовні. Головний герой та інші мешканці ховаються всередині будівлі в надії вижити якомога довше.

Головну роль у серіалі виконує південнокорейський актор Сон Кан, відомий як "син Netflix", оскільки більшість його серіалів наявні саме на цій платформі.

Другий сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Криваве узбережжя

Bloodcoast (Франція, Netflix, кримінал/драма, 1 сезон, прем'єра – 6 грудня)

В центрі сюжету серіалу – опальний капітан поліції, який разом зі своєю сміливою командою та новобранцем з особистими мотивами кидають виклик торговцю наркотиками, який намагається підім'яти під себе Марсель.

Створив серіал колишній поліцейський та номінант на премію "Сезар" Олив'є Маршаль ("Набережна Орфевр, 36").

Перший сезон серіалу налічуватиме шість епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Корона

The Crown (Велика Британія, США, Netflix, історія/драма/біографія, 2 частина 6 сезону, прем'єра – 14 грудня)

Фінальний сезон популярного серіалу розповість про життя і правління британської королеви Єлизавети II в період з 1997 по 2005 рік. Зокрема, будуть охоплені такі знакові історичні події, як прем'єрство Тоні Блера, смерть принцеси Діани, ранні стосунки принца Вільяма і Кейт Міддлтон, а також весілля принца Чарльза і Камілли Паркер Боулз.

У шостому сезоні до ролі королеви Єлизавети II повернулася Імельда Стонтон, яка вже втілила її образ в п'ятому сезоні. Джонатан Прайс знову зіграв чоловіка королеви принца Філіпа, Домінік Уест – принца Чарльза, а Елізабет Дебікі повторила роль принцеси Діани. Тим часом, Ед Маквей і Мег Белламі вперше втілюють на екрані образи принца Вільяма і Кейт Міддлтон.

Шостий сезон "Корони" поділений на дві частини – перші чотири епізоди вийшли 16 листопада 2023 року, а решта шість стануть доступні 14 грудня цього ж року.

Річер

Reacher (США, Prime Video, бойовик/трилер, 2 сезон, прем'єра – 15 грудня)

Серіал є екранізацією популярних поліцейських романів The Killing Floor про колишнього майора армійської військової поліції, якого заарештовують за підозрою у вбивстві борця з корупцією. Знявши з себе підозри, герой сам береться за пошуки кілера. Серіал є перезапуском бойовиків з Томом Крузом.

Цього разу Джека Річера грає Алан Річсон, відомий за серіалами "Таємниці Смолвіля" і "Титани".

Другий сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, перші три з яких вийдуть одночасна, а решта виходитиме по одному раз на тиждень з фіналом 19 січня 2024 року.

Персі Джексон та Олімпійці

Percy Jackson and the Olympians (США, Disney+, фентезі/пригоди/сімейний, 2 сезон, прем'єра – 20 грудня)

Серіал, заснований на однойменній серії книг письменника Ріка Ріордана, що передувала серії "Герої Олімпу", розповідає про підлітка-напівбога Персі Джексона, який веде квест по Америці, щоб запобігти війні між олімпійськими богами.

Головну роль у серіалі зіграв Вокер Скобелл, якого до цього можна було бачити у фільмі "Проект "Адам". Також у шоу задіяні реслер Адам Коупленд, комікеса Меган Маллаллі, зірка "Джона Віка" Ленс Реддік та Тобі Стівенс, відомий за серіалом "Чорні вітрила".

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 31 січня 2024 року.

Доктор Смерть

Dr. Death (США, Peacock, кримінал/драма, 2 сезон, прем'єра – 21 грудня)

Серіал знятий у форматі антології, тож другий сезон описуватиме зовсім іншу історію. Тепер в центрі сюжету буде швейцарсько-італійський хірург та науковець Паоло Маккіаріні, що займався регенеративною медициною. Його пацієнти отримували важкі ускладнення та вмирали, проте він публікував хибні відомості про їхній стан.

Головну роль у другому сезоні виконав венесуельський актор Едгар Рамірес ("Круїз по джунглях", серіал "Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів").

Другий сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

А що як...?

What If...? (США, Disney+, анімація/супергероїка, 2 сезон, прем'єра – 22 грудня)

Цей анімаційний серіал продовжить показувати, що було б, якби ключові події кіновсесвіту Marvel з самого початку розвивалися б по-іншому: Пеггі Картер прийняла б сироватку суперсолдата заміть Стіва Роджерса, Т'чалла був би викрадений з Землі замість Пітера Квілла, а Ерік Кіллмонгер – був би обраний Чорною Пантерою. При цьому всі епізоди шоу об'єднані одним персонажем – Уату, якого озвучує Джеффрі Райт. Він є представником позаземної раси Спостерігачів, який приглядає за мультивсесвітом та іноді втручається в події, що відбуваються в ній.

Більшість персонажів мультсеріалу озвучують ті ж актори, які грали їх у фільмах Marvel, в тому числі Майкл Б. Джордан, Кріс Хемсворт, Том Хіддлстон, Джеремі Реннер, Марк Руффало, Себастіан Стен, Хейлі Етвелл, Домінік Купер, Карен Гіллан і багато інших.

Другий сезон серіалу налічуватиме дев'ять коротких епізодів, які виходитимуть по одному раз на день до 30 грудня.

Створіння Кенсона

Gyeongseong Creature (Південна Корея, Netflix, жахи, 1 частина 1 сезону, прем'єра – 22 грудня)

Події серіалу відбуваються у 1945 році. У похмурому колоніальному Сеулі підприємець і детективка борються за виживання та стикаються із чудовиськом, породженим людською жадібністю.

Головну роль у серіалі виконує Пак Со Джун, якого наш глядач міг бачити у ролі принца Яна у нещодавніх "Марвелах". Компанію йому склала акторка і модель Хан Со Хі, відома за серіалом "Моє ім'я".

Перший сезон серіалу буде поділений на дві частини – перші сім епізодів вийдуть 22 грудня, а решта три 5 січня 2024 року. Також вже відомо, що у серіалу буде другий сезон.

Берлін

Berlin (Іспанія, Netflix, кримінал/драма, 1 сезон, прем'єра – 29 грудня)

Серіал є приквелом хіта "Паперовий будинок" та розповідає про одного з його головних персонажів – грабіжника Андреса де Фонойосу на прізвисько "Берлін".

До подій основного серіалу Берлін збирає команду в Парижі, щоб здійснити одне з найамбітніших пограбувань – викрасти коштовності вартістю 44 мільйони євро всього за одну ніч.

Берліна в новому серіалі грає вже добре відомий за цією роллю Педро Алонсо. Також з оригінального серіалу в шоу будуть задіяні персонажі Ракель Мурільйо "Лісабон" у виконанні Іціар Ітуньо та Алісія Сієрра у виконанні Найві Німрі.

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів листопада 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся