У КНДР серіал "Гра у кальмара" суворо заборонений / фото REUTERS

Жителя КНДР засудили до розстрілу після того, як він незаконно завіз в країну популярний південнокорейський серіал стрімінгової платформи Netflix "Гра у кальмара".

Про це пише Radio Free Asia.

Чоловіка стратять за те, що він продавав флешки з епізодами серіалу. А за покупку однієї з них до ув'язнення засудили сімох школярів.

Відео дня

Зазначається, що один з учнів отримав довічний термін. Саме він придбав флешку. Іншим школярам присудили по п'ять років каторги.

За даними Daily Mail, на даний час у навчальному закладі проводяться обшуки. За деякими даними, звільнений був директор школи, секретар у справах молоді та класна керівниця. Не виключено, що їх можуть заслати на вугільні шахти в якості покарання.

Читайте такожТворець "Гри у кальмара" анонсував інший сезон кривавого серіалуПовідомляється, що винесення даного вироку – перший випадок після прийняття в січні 2021 року у Північній Кореї закону "Про викорінення реакційної думки та культури". Він передбачає покарання у вигляді розстрілу за поширення, перегляд або зберігання фільмів або книг з "капіталістичних країн" – Південної Кореї та США.

Відомо, що місяць тому уряд КНДР розкритикував серіал "Гра у кальмара", назвавши його прикладом "дикості в південнокорейському капіталістичному суспільстві".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як в Панамі під час вечірки в стилі серіалу "Гра у кальмара" загинули п'ятеро людей.

"Гра у кальмара": що відомо про серіал

Південнокорейський веб-серіал в жанрі виживання, пригодницького бойовика, трилера і драми. У першому сезоні 9 серій.

Сюжет. Персонажі серіалу, зіткнувшись з фінансовими труднощами, відправляються на острів і беруть участь в жорстоких дитячих іграх. Щоб виграти приз у розмірі 45 мільйонів доларів, вони повинні пройти шість раундів. Всі Переможені гинуть.

Вас також можуть зацікавити новини