Нацвідбір на Євробачення 2022 Україна / фото eurovision.tv

12 лютого в Україні відбудеться фінал національного відбору учасників з України в престижному музичному конкурсі "Євробачення". Сам конкурс пройде з 10 по 14 травня в Турині (Італія). Ми вже розповідали, коли і де дивитися нацвідбір на Євробачення онлайн. А зараз розповімо докладніше про всіх учасників від України, один з яких представлятиме нашу країну в травні.

Cloudless "All be alright"

Cloudless - це український гурт у жанрах електро, поп та рок. Ця група прославилася завдяки саундтрекам для серіалу "Школа". Це вже друга спроба хлопців стати учасниками від України на "Євробаченні". Раніше вони брали участь у нацвідборі 2020 року.

Michael Soul "Demons"

Михайло Сосунов - білоруський співак, який брав участь у нацвідборах на "Євробачення" від Білорусі в 2016 і 2019 роках. Цього року він виступить за Україну. Українським глядачам він відомий як учасник шоу "Голос країни 18".

Our Atlantic "Моя Любов"

Our Atlantic - український гурт у жанрі індіпоп. Прославилися завдяки перемозі на конкурсі молодих музикантів "Koza Music Battle" у Тернополі. У конкурсній пісні "Моя любов" музиканти підіймуть тему аб'юзу в сім'ї.

Barleben "Hear My Words"

Український співак Олександр Барлебен виконує пісні в жанрі соул. Родом він з Житомирської області. Олексій брав участь у військових діях на Донбасі і принципово не співає російською мовою. Пробував свої сили в шоу "Х-Фактор" і "Голос країни".

Barleben замінив на нацвідборі вибулого композитора LAUD, якого дискваліфікували через порушення правил конкурсу.

Kalush Orchestra "Stefania"

Український реп-гурт виконує треки українською мовою з фольклорними мотивами. Проект зовсім молодий, сформований тільки в 2021 році. На нацвідборі гурт представить пісню "Стефанія".

Roxolana "GIRLZZZZ"

Справжнє ім'я української співачки - Роксолана Сирота. У 2019 році брала участь у конкурсі "Голос країни". У 2021 році запустила творчий проект "Ukraine Is", де викладали відеокліпи на вірші українських поетів. Найпопулярнішою піснею Роксолани є пісня "Очима", яка набрала майже мільйон переглядів на YouTube.

Wellboy "Nozzy Bossy"

Антон Вельбой виріс у родині сільських музикантів. У 2019 році був фіналістом шоу "Х-Фактор". Його дебютна пісня "Гуси" набрала 18 мільйонів переглядів на YouTube і увійшла в топ-20 прослуховуваних українських пісень в Apple Music.

Alina Pash "Тіні забутих предків"

Українська співачка в жанрі реп Аліна Паш стала відомою після виходу у фінал пісенного конкурсу "X-фактор". Артистка також виграла престижну європейську нагороду Music Moves Europe Awards 2022. Аліна виконує етнічну українську музику в стилі хіп-хоп, що робить її пісні дещо схожими на треки торішніх зірок "Євробачення" Go-A.

Вас також можуть зацікавити новини: