Чим полити квіти для пишного цвітіння / фото ua.depositphotos.com

Якщо кімнатні квіти почали чахнути, з'явилося сухе листя, а квітки стали дрібними і тьмяними - можливо рослині не вистачає вітамінів. Є кілька хитрощів, щоб квіти в горщику швидко "ожили" і порадували вас пишним цвітінням. Досвідчені квітникарі радять додавати в воду для поливу деякі прості інгредієнти.

Раніше ми розбиралися, чому гинуть квіти вдома, навіть якщо за ними доглядають. 

Мед

Ми вже розповідали, як вибрати якісний мед. Як виявилося, цей продукт корисний не тільки для людей, але і для кімнатних рослин. Мед розчиняють в теплій воді (1 столова ложка на 1 л води), і поливають квіти таким цілющим розчином під корінь.

Відео дня

Таке підживлення освіжить квіти і зробить цвітіння більш пишним, але застосовувати його варто не частіше одного разу на місяць.

Сік алое

Цілющий сік алое відомий як "домашній лікар". Корисний він і для рослин. Сік алое це природний стимулятор росту - він прискорює ріст і цвітіння рослин. Для приготування цілющого розчину розчиніть 1 чайну ложку соку в 1,5 л теплої води.

Зола

Деревна зола - дуже цінний помічник квітникаря, що часто застосовується на городі і на клумбі. Вона збагачує грунт в горщику і живить квітку вітамінами. Золою посипають грунт навколо рослини в горщику, а потім відразу поливають квітку. В середньому на горщик виділяють 1-3 ложки золи в залежності від його розміру.

Аспірин

Раз на два місяці в воду для поливу квітів можна додавати аспірин - 1 таблетку на літр води. Такий розчин захистить квіти від хвороб і прискорить їх ріст, а також зробить листя насичено-зеленими.

Рицинова олія

Додайте у воду для поливу рослин касторову олію, і ви помітите, що квіти ростуть швидше і яскравіше, а також рідше хворіють. На 1 л теплої води беруть 1 чайну ложку олії.

Цитрусові кісточки

Настій з цитрусових кісточок надає яскравість квітам, робить рослину міцнішою і здоровішою. Залийте велику жменю будь-яких цитрусових кісточок каструлею води. Залиште настоюватися на добу, а потім полийте рослини під корінь.

Вас також можуть зацікавити новини: