Чим обробити яблуню від попелиці та мурах-кращий засіб / фото depositphotos.com

Власники фруктових садів прекрасно знають, що шкідники ніколи не дрімають. Комахи тільки й чекають моменту, щоб напасти і все з'їсти. Одним з таких нелюбимих гостей в саду є попелиця, яка любить подорожувати в "широкому колі сім'ї та друзів". Цих непрошених гостей позбутися дуже складно.

УНІАН розбирався, який найефективніший засіб від попелиці.

Чим боротися з попелицею на яблуні - кращий засіб

Спеціальні хімічні препарати прекрасно борються з вічно голодними комахами. Вони спеціально розробляються і перевіряються. Широкий спектр таких засобів дозволяє обрати те, що підходить найбільше. Наприклад, можна використовувати Актоверм, Сомро Complete або будь-який інший біо-інсектицид.

Відео дня

При цьому варто пам'ятати про правила безпеки при роботі з хімікатами, щоб уникнути негативних наслідків, а саме:

  1. Не вживати в їжу препарат, яким обприскуєте дерева.
  2. Під час обробки бажано стояти проти вітру.
  3. Обов'язково використовуйте респіратор, окуляри та рукавички під час обприскування дерев, а також не повинно бути відкритих ділянок шкіри.
  4. Після обробки рослин обов'язково добре вимийтеся, виперіть одяг та ретельно вимийте все, що контактувало із засобом.

Чим обприскати дерева від попелиці - народні засоби

Деякі садівники не хочуть використовувати хімію з тих чи інших причин. Тоді на допомогу прийдуть народні засоби. Наприклад, вважається, що деякі ефірні масла відлякують попелицю - лаванда, кедр, сосна. Також для цих цілей можна використовувати натуральну соняшникова олія з водою.

Крім того, обробити яблуню з плодами від попелиці можна цибульним відваром. Для приготування засобу необхідно залити літрову банку лушпиння двома літрами гарячої води. На протязі однієї доби залишити суміш настоюватися, після чого зцідити, додати ще вісім літрів води і приблизно 50 грам господарського мила. Цим засобом потрібно одразу ж обприскати яблуні.

Нашатирний спирт від попелиці на яблуні - результат вас здивує

Нашатирний спирт, як і ефірні масла, має сильний запах, чим відлякує шкідників. Для розчину знадобиться 50 мл засобу, розведеного у відрі води, а також потрібно додати стружку господарського мила. Такою сумішшю можна не тільки відлякати шкідників, але й підгодувати дерева, адже нашатир працює, як позакореневе підживлення.

Раніше УНІАН писав, що посадити від колорадського жука.

Вас також можуть зацікавити новини: