Чого боїться колорадський жук / фото ua.depositphotos.com

У літній період городу дуже докучають колорадські жуки, які ніби не бояться ніяких отрут. Красивий і екологічний спосіб позбавлення від ці шкідників - посадити на ділянці неприємні для жуків рослини. Посіяти зелені репеленти можна в міжрядді овочів або по краю доріжки. Це не гарант повного позбавлення від колорадських жуків, але їх точно стане менше.

Відео дня

Квіти

Якщо ви цікавитеся, що посадити поруч з картоплею від колорадського жука, - спробуйте засіяти квіти в міжрядді. Відомо, що шкідники картоплі дуже не люблять запах настурції, календули і чорнобривців, гісопу, герані.

Цибуля і часник

Перераховуючи народні засоби від колорадського жука, не можна не згадати цибулю і часник. Ці овочі виділяють особливі речовини фітоніциди, які відлякують жуків і їхніх личинок. Їх можна посадити на місці не пророслих бульб. Також цибуля і часник знижують ризик розвитку фітофторозу картоплі. А після дозрівання ці овочі знадобляться на будь-якому столі.

Пижмо

Ця жовта квітка часто сама росте на городі як бур'ян, але її можна посіяти вручну. Сильний смолисто-ефірний аромат пижма відлякує будь-яких шкідників, в тому числі і колорадських жуків. Не дарма з цієї квітки виготовляють інсектициди.

М'ята перцева

Посів м'яти - ще один спосіб, як позбутися від колорадських жуків. Ефірні олії і ментол в складі перцевої м'яти відлякують багатьох шкідників. Окрім колорадів цю зелень не люблять також мурахи, міль, миші.

Коріандр

Це ще один ворог колорадського жука і друг кулінара, адже з рослини можна добувати ароматну приправу.

Котовник

Котяча м'ята або котовник - страшний ворог всіх шкідників овочів, в тому числі і колорадського жука. А дачника рослина порадує прекрасним лимонним ароматом і смачним листям, яке можна додавати в чай або салати.

Раніше ми також писали, що посадити в міжряддя картоплі для багатого врожаю.

Вас також можуть зацікавити новини: