Що посадити під грушею / фото ua.depositphotos.com

Серед дачників груша вважається дуже примхливим деревом, котре рідко плодоносить і часто хворіє. Крім цього, це дерево рідко уживається з іншими рослинами і може загинути при неправильному сусідстві. Щоб груша давала багато плодів і рідше хворіла, важливо підібрати їй правильних "сусідів".

Раніше ми розповідали, чим полити квіти, щоб вони були здоровими і пишно цвіли.

Груша

Груші чудово ростуть поруч з грушами того ж або іншого сорту. Дерева взаємно збагачують один одного корисними речовинами і запилюють один одного. Тому груші рекомендується вирощувати парами - тоді врожаю стане помітно більше. Якщо використовуєте різні сорти, то у них має бути однаковий період цвітіння. Відстань між грушами має бути не більше 6 метрів.

Відео дня

Клен

Клен відлякує яблучних плодожерок, які є головними шкідниками груші. Це хороший сусід для дерева, якщо воно часто страждає від шкідників. Поруч з грушею можна посадити низькорослий або декоративний клен.

Яблуня

Груші та яблуні є спорідненими видами, тому добре уживаються поруч. Також таке сусідство покращує врожайність дерев.

Ягідні чагарники

Малина, чорна і червона смородина, виноград - прекрасні сусіди для груші. Вони відлякують паршу, яка докучає дереву, а також живлять грунт азотом. А груша захищає ці кущі від гнилі. Важливо, щоб кущі не були повністю в тіні від груші.

Квіти

Щоб дерево рідше хворіло і менше страждало від шкідників, посадіть під грушею квіти. Шкідників груші відлякують чорнобривці, дзвоники і маргаритки.

Що не можна садити біля груші

Деякі рослини категорично не можна садити біля груші. Ось їх список:

  • вишня;
  • абрикос;
  • волоський горіх;
  • жасмин;
  • калина;
  • черемуха;
  • бузок.

Ці рослини виділяють речовини, через які груша може захворіти або зовсім загинути.

Дуже погана ідея - садити хвойні дерева біля груші. Вони сильно окислюють грунт і заражають грушу деревною іржею.

Вас також можуть зацікавити новини: