Як проростити насіння перцю / фото ua.depositphotos.com

У лютому настає час посіву солодкого і гіркого перцю. Цю культуру в Україні вирощують через розсаду, оскільки літо у нас занадто коротке, щоб вирощувати перець в грунті. Насіння перцю вважаються вельми примхливими. Значна частина гине або гниє в землі. А дізнатися, чи зійшло все насіння, можна лише через 3-4 тижні.

Щоб насіння точно розвинулися в паростки, а не загинуло, його попередньо пророщують перед посівом. УНІАН назвав кілька надійних способів, як проростити насіння перцю, щоб точно не турбуватися про посіви.

Раніше ми також писали, що посадити під грушею в саду, щоб дерево добре плодоносило.

Відео дня

Як проростити насіння перцю за допомогою термоса

Вам знадобиться термос, вода і тканина або марлевий мішечок. Воду нагрійте приблизно до 40° і перелийте в термос. Насіння потрібно загорнути в тканину або марлю, і зав'язати у вузол. Викладіть мішечок з насінням в термос з теплою водою. Закрийте кришку термоса і залиште насіння на 12 годин.

Після цього насіння потрібно підсушити, не витягаючи з мішечка. Витягніть мішечок з термоса, почекайте поки він трохи підсохне і викладіть на папір. Потім цей папір покладіть біля батареї. Прямо на батарею класти насіння не можна - пересохне.

Приблизно через добу насіння повністю просохне. Після цього його одразу можна сіяти в окремі стаканчики.

Як проростити насіння перцю за допомогою ватних дисків

Вам знадобиться тканина і ватяні диски. Тканину повністю змочіть водою. Висипте насіння на вологу тканину, а на насіння викладіть ватяні диски. Потім накрийте насіння з ватою цієї ж тканиною зверху. Залиште насіння на ніч або на 12 годин.

Після цього насіння злегка підсушіть біля батареї. Далі його можна висівати.

Як посіяти перець на розсаду

Грунт для перцю має бути легким і пухким. Можна купити готовий субстрат або порівну змішати торф з перегноєм. Висаджувати перець можна в окремі стаканчики глибиною 10 см, або в великий ящик глибиною не менше 6 см. При посіві в ящик паростки потрібно буде пересадити в окремі ємності, коли у них з'являться 2 листка.

Грунт рясно змочіть водою з пульверизатора. Він має добре ліпитися в грудку, але не спливати водою. Посадіть насіння перцю на глибину 1 см і злегка присипте землею зверху. Якщо висаджуєте перець в загальний ящик, то дотримуйтеся відстані 2 см між насінинами.

Прикрийте посіви зверху плівкою або склом. Поставте ємності в теплому місці з температурою не менше 23° і без протягів. Можна поставити ємності біля батареї. Плівку знімають після появи перших паростків. На цьому ж етапі розсаду перцю поливають теплою водою, щоб грунт завжди була вологим.

Вас також можуть зацікавити новини: