Лайфхак, як захистити плодові дерева від шкідників / фото depositphotos.com

Багато людей займаються садівництвом на своїх ділянках і дачах. Але часто цьому перешкоджають різні комахи, які псують дерева або ж просто приносять дискомфорт та псують настрій. Але існує незвичайний метод, як захистити дерева від комах, про який ми розповімо в матеріалі.

Засіб від комах, про який ви точно не знали

З наближенням теплої пори року садівники вже напевно замислюються, як захистити плодові дерева від шкідників, щоб отримати хороший урожай і просто зменшити їх набридливу присутність. Принадність запропонованого методу полягає в тому, що вам може і не знадобитися традиційна обробка саду від шкідників та хвороб, або ж вона буде зведена до мінімуму.

У цьому вам допоможе простий целофановий пакет. Візьміть прозорий пакет, наповніть його водою на 75% і киньте туди з півдесятка блискучих монет, а потім надійно зав'яжіть. Повісьте зроблене пристосування на дерево так, щоб на нього постійно потрапляло сонячне світло. Бувалі садівники стверджують, що цей метод працює безвідмовно, в чому ви самі можете переконатися.

Відео дня

Як працює пакет з водою проти комах

Справа в тому, що завдяки такому хитрому пристосуванню виникає певний ефект оптичного характеру. Коли світло проходить через пакет з водою, то воно починає переломлюватися і відбиватися на всі боки. Таким чином, створюється величезна кількість свого роду "дзеркал", блиск яких посилюється монетами. Різні комахи будуть лякатися такого інтенсивного світіння, забираючись геть від дерев.

Цей метод дуже ефективний проти всіх настирливих шкідників і при цьому повністю безпечний для домашніх тварин. Тепер ви знаєте, як захистити дерево від комах, не використовуючи хімічні засоби.

Раніше ми писали, чому досвідчені дачники використовують нашатирний спирт від попелиці.

Вас також можуть зацікавити новини: