Як розводити нашатирний спирт від попелиці - поради / УНІАН

Найчастіше, досвідчені дачники використовують нашатирний спирт, як одну з підгодівль для насичення грунту азотом. Насправді, сфера його застосування набагато ширше - аміак відмінно допомагає від шкідників. УНІАН з'ясував, як саме використовувати нашатирний спирт, як засіб від попелиці.

Чому такий хороший нашатирний спирт від попелиці - рецепт ефективності препарату

За словами досвідчених дачників, нашатирний спирт від попелиці має подвійну дію. По-перше, шкідника дратує різкий запах аміаку, по-друге, якщо цей засіб потрапляє в організм комахи, він паралізує попелицю і сприяє швидкій її загибелі.

Використовувати аміак можна в будь-який момент, незалежно від стадії розвитку висадженої культури. Активні речовини не накопичуються в листі, швидко вивітрюються з них, а також діють, як позакореневе підживлення. Найбільш ефективний аміак в першій половині літа, але з обережністю його можна використовувати і під кінець сезону.

Відео дня

Нашатирний спирт від попелиці на калині та інших ягодах

Як правило, абсолютно всі "бабусині" рецепти містять не тільки сам аміак, а й інші компоненти, що допомагають засобу прилипнути до листя. Якщо ви додасте рідке (господарське) мило або засіб для миття посуду, то нашатирний спирт від попелиці на персику та інших деревах буде "працювати" активніше.

Народний інсектицид, в складі якого є нашатирний спирт від мурах і попелиці, готується так:

  • 2 ст. л 100% нашатирю розвести в 10 л води;
  • додати 2 ст. л рідкого компонента для прилипання (мило, гель для душу, засіб для миття посуду і тд);
  • перелити розчин в пляшку з пульверизатором;
  • обприскати рослини.

Використовувати в такому вигляді нашатирний спирт від попелиці на груші, інших деревах або рослинах краще рано вранці або пізно ввечері, щоб завдати меншої шкоди саджанцям. Також важливо особливу увагу приділяти нижній стороні листа - саме там ховається попелиця.

Чи допомагає від попелиці на трояндах нашатирний спирт

У процесі боротьби з небезпечним шкідником на листках "королеви саду" також можна використовувати нашатирний спирт від попелиці - як розводити його, розповідаємо нижче:

  • 2 ст. л розчину аміаку розвести в 1 л води;
  • додати 2 ст. л рідкого мила;
  • перелити розчин у відро з 8-10 літрами води.

Таким щадним засобом можна обприскувати троянди 1 раз на тиждень, досвідчені садівники кажуть, що попелиця зникає вже після першої обробки, а якщо її немає, то цей метод - прекрасна профілактика.

Нашатирний спирт від попелиці на перці і огірках

Для того щоб врятувати дорогоцінний урожай від шкідника, рекомендуємо приготувати такий же розчин з нашатирем, але в іншій пропорції. Розведіть у відрі води 50 мл аміаку і 1\4 бруска натертого господарського мила. Обробляйте овочі кожні 3-4 дні. Від попелиці на огірках нашатирний спирт допомагає так само добре, як і для перців - використовуйте без побоювання.

Раніше ми говорили про те, що можна зробити з опалими яблуками в саду.

Вас також можуть зацікавити новини: