Кабачки люблять світло і тепло / фото ua.depositphotos.com

Кабачки - невибагливий у вирощуванні овоч, однак і з ним бувають проблеми. УНІАН розповість, що робити, якщо гниють кабачки на грядці, як цьому запобігти і збирати урожай відрами.

Раніше УНІАН писав, коли садити кабачки у відкритий грунт.

Чому маленькі кабачки гниють - відповідь городників

Досвідчені городники приділяють особливу увагу кабачкам в період формування зав'язей, оскільки саме тоді вони можуть почати гнити. Вони знають, чому кабачки гниють прямо на кущах і намагаються запобігти цьому. Справа в тому, що ця неприємність пов'язана з нестачею світла при високій вологості. Також ризик загнивання молодих кабачків зростає через перепади температур. 

Відео дня

Чим підживити кабачки, щоб не гнили - простий рецепт

Для того, щоб не дати кабачкам згнити їх потрібно підживити. Для цього потрібні:

  • 10 мл йоду;
  • 10 л води.

Цим розчином потрібно полити коріння і побризкати листя.

Є ще пара хитрощів, які допоможуть зберегти урожай. Перша - вкривати на ніч кущі кабачків агроволокном, а від дощу використовувати козирок з плівки, оскільки надлишок вологи спровокує гниття.

Також можна біля кущів покласти цеглу- - вона нагріється, а вночі віддасть тепло рослинам.

Грунт для кабачків - який найкращий

Для кабачків потрібен нейтральний грунт, а в ідеалі - теплий і удобрений. Щоб удобрити грунт, на який ви плануєте посадити кабачки, візьміть курячий послід, гній, стебла або бадилля і прикопайте на грядці нехай перегниє. Це потрібно зробити за кілька днів до посадки кабачків, які дуже люблять органічне добриво і віддячать вам шикарним урожаєм.

Вас також можуть зацікавити новини: