Орхідеї зможуть радувати вас цілий рік / фото ua.depositphotos.com

Період цвітіння орхідей досить довгий, але радує він господинь не так вже й часто. Ми підібрали натуральні засоби, використовуючи які ви зможете насолоджуватися цвітінням орхідеї майже весь рік.

Раніше ми розповідали, чому не можна тримати орхідеї вдома, а також, як і коли правильно пересаджувати орхідею.

Чим полити орхідею щоб вона зацвіла

Що потрібно для рясного цвітіння орхідеї, так це калій і кальцій. Щоб наситити ними вашу рослину, не обов'язково бігти в магазин за добавками. Ключовий інгредієнт можна знайти в кожному будинку. Здрібніть яєчну шкаралупу, прокип'ятіть її і залиште настоюватися на ніч. Вже вранці можете правильно полити орхідею. Залишки домашнього добрива можна процідити і зберігати в холодильнику.

Відео дня

Також можна використовувати воду після варіння рису або картоплі. У цьому випадку рідина не повинна бути солоною або гарячою. Така вода дасть вашим рослинам фосфор.

Якщо ви живете в селі або маєте доступ до домашнього коров'ячого молока, то вас можна тільки привітати. Цей білий напій добре вплине на ріст ваших орхідей і матиме протигрибковий ефект. Для цього молоко потрібно трохи розбавити водою. Зловживати цим лайфхаком не варто, інакше можете нашкодити рослині.

Наступного разу, коли захочете випити чашку зеленого чаю, пригостіть їм свою орхідею. Просто посипте грунт листям в якості підгодівлі - вони спрацюють як природне джерело азоту. Використовувати зелений чай варто в весняно-літній період десь раз на місяць.

Також можна підкислити воду перед поливом. Для цього беремо:

  • воду - 1 л.
  • лимонна кислоту - 2 г або 1 ч.л. соку лимона.

Відповідною сумішшю можна обприскувати орхідеї або поливати. Як часто поливати орхідею лимонною кислотою? Як мінімум з інтервалом в два тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: