Чому не можна тримати орхідеї вдома / фото УНІАН

Ніжні і витончені орхідеї неможливо не любити, але купувати такі рослини в дім - не завжди хороша ідея. Багато любителів квітів цікавляться, чому не можна тримати вдома орхідеї, і в яких випадках краще купити простіші квіти. УНІАН назвав чотири такі причини, але чи актуальні вони для вас - вирішувати вам.

Раніше ми також розповідали, чому не можна вирощувати вдома фіалки.

Складний догляд

Орхідеї - такі ж примхливі, як і красиві. Вони не прощають помилок і не підходять для недосвідчених квітникарів. Орхідеям потрібен особливий грунт з субстрату, а також регулярні і правильні поливи і пересадки. Ці квіти дуже світлолюбні, але при цьому не люблять прямих сонячних променів. Орхідеї точно не підходять для людей, які рідко бувають вдома або часто забувають поливати квіти.

Відео дня

Вплив на здоров'я

Орхідеї можуть мати реальний негативний вплив на здоров'я, особливо якщо вони стоять у спальні. Пилок з квіток орхідеї може викликати сонливість, головний біль, кашель, першіння в горлі і сльозоточивість, при чому не тільки у алергіків.

Якщо ви все ж вирішили купити додому орхідеї, то не ставте їх в спальні, на обідньому столі і біля робочого місця.

Чи можна тримати орхідеї вдома / фото ua.depositphotos.com

Негативна енергетика

Орхідеї є рослинами-паразитами, які ростуть на корі дерев або на пеньках. Цій квітці часто приписують здатність "висмоктувати" енергію з людини. Багато езотериків вважають, що орхідеї пригнічують особистість і енергетику слабких і втомлених людей, викликають незрозуміле занепокоєння і апатію.

Втім, ця думка не підкріплена наукою. Але забобонним людям від покупки орхідей краще відмовитися, особливо якщо ви часто відчуваєте втому і безсилля.

Прикмети про орхідеї

Ще один забобон, не підтверджений наукою, полягає в тому, що орхідея вважається "жіночою" квіткою. Езотерики кажуть, що рослина розкриває жіночу силу і привабливість, подовжує молодість і в цілому приносить удачу в жіночий дім. Але купувати або дарувати орхідеї чоловікам не рекомендується - за прикметами, ця квітка харчується чоловічою енергією і навіть може впливати на чоловіче лібідо.

Якщо вдома є чоловік, але розлучатися з квіткою не хочеться - її краще поставити в те місце, де чоловік рідко буває. І доглядати за квіткою варто жінці.

Вас також можуть зацікавити новини: