Садову доріжку просто зробити з цементу чи каменю / фото pixabay.com

Якщо у вас є ділянка, і ви хочете зробити садові доріжки своїми руками з малими витратами, та ще й такі, що спровокують заздрість у сусідів - для вас є чудовий бюджетний варіант, а головне - дуже простий.

УНІАН також раніше писав, як швидко прибрати мох на траві й газоні.

Відео дня

З чого зробити доріжки на дачі дешево і красиво

Вам потрібно купити всього три компоненти - пісок, цемент і воду. Ще потрібні будуть харчова плівка, канцелярський ніж і газовий пальник. Також не завадять фантазія і наявність великої кількості вільного часу - над такою роботою потрібно заморочитися.

Як зробити доріжку на дачі з цементу - інструкція

Все дуже просто, головне - дотримуйтеся пропорцій. Необхідно приготувати такий розчин:

  • 3 порції піску;
  • 1 порція цементу;
  • вода.

Додавайте рідину поступово в суміш піску з цементом до консистенції густого розчину. Якщо хочете, щоб ваші "камені" були не просто сірими, можна додати барвник.

Красиві доріжки на дачі - економ-варіант

Укладайте порції цементу в харчову плівку, щільно загортайте і формуйте "камені". Постарайтеся зробити цементні "кругляки" якомога плоскими - по них буде набагато зручніше ходити, ніж по округлих.

Все, ми вже на фінішній прямій. Покладіть "камені" на доріжку - якщо вона витоптувана роками, то просто намітьте бордюри, уклавши дошки, і підсипте пісок, щоб вирівняти поверхню. Якщо ж доріжка нова, потрібно буде викопати траншею, засипати піском, залити водою, а потім добряче все втрамбувати.

Укладені "кругляки" залиште на кілька днів застигати. Потім зніміть з них плівку канцелярським ножем. Ту частину плівки, яку не вдалося зняти, обпаліть газовим пальником. Після цього потрібно змішати сухі пісок і щебінь і цією масою засипати шви між "камінням".

Як зробити садові доріжки своїми руками дешево і красиво, ми з вами розібралися. Але можна піти простішим шляхом, якщо немає часу морочитися над зовнішнім виглядом доріжок - використовувати дрібні камені. Відразу ж варто звернути увагу на величезний мінус таких доріжок - з часом через камінчики буде пробиватися трава, і виривати її буде дуже незручно.

Що краще для доріжок - щебінь чи гравій 

Якщо вам потрібна доріжка, яка буде створена радше для краси, ніж для пересування - тоді використовуйте гравій.

Більш міцний матеріал - щебінка. По ній ви зможете у разі потреби спокійно провезти важкий вантаж і нічого з нею не трапиться, а ось гравійна може незабаром просісти.

Коли виберете камінь, який вам підходить, можна зробити економ-варіант садової доріжки. Просто викопайте траншею на території, на якій буде доріжка, покладіть на дно плівку, потім насипте суміш піску і щебеню/гравію, а зверху - тільки обраний вами камінь.

Вас також можуть зацікавити новини: