Як позбутися від моху на асфальті / скріншот

Нерідко трапляється, що на тротуарній плитці або ж красивому газоні з'являється мох. З ним досить складно боротися, а тому багато людей просто намагаються змиритися і не шукати відповідь на питання про те, чим вбити мох. Однак не варто опускати руки, насправді здолати цього "шкідника" цілком реально.

Раніше УНІАН розповідав, що робити на городі в травні, а тепер же пропонуємо вам дізнатися, що робити, якщо на ділянці багато моху. Питання про те, як позбутися від моху на траві, не турбує досвідчених садівників. Пропонуємо вам дізнатися найкращі лайфхаки.

Як позбутися від моху на тротуарній плитці

Існують народні засоби від моху, для яких вам не доведеться витрачати багато грошей. Вони не поступаються за ефективністю способам, які найчастіше намагаються рекламувати власники компаній, що виробляють хімікати.

Відео дня

Не секрет, що мох на тротуарі і плитці псує весь вигляд. Однак з ним цілком реально впоратися. Для цього вам знадобиться простий пісок. Зачистіть весь мох, постарайтеся максимально вирвати його з землі і всіх тріщин, звідки він "пробивається". Після цього засипте всі місця, звідки ріс мох, піском. Він запобіжить появі нових паростків і не дасть підступному моху знову зіпсувати плитку або асфальт.

Також багато садівників, кажучи про те, як позбутися від моху на бетоні, пропонують спробувати зробити розчин з солі та соди. Змішайте їх в пропорції один до одного, після чого залийте окропом. Води потрібно трохи, щоб розчин вийшов не сильно густим. Їм потрібно пролити всі уражені мохом ділянки. Результат проявиться через кілька днів, сода і сіль "випалюють" мох не одразу.

Як позбутися від моху на траві

Для боротьби з мохом на траві ви можете використовувати один з двох лайфхаків. Спробуйте застосувати залізний купорос від моху на газоні. Для цього вам знадобиться:

  • зробити 5-відсотковий розчин з 500 гр. мідного купоросу;
  • розвести його в 10 літрах води;
  • обробити розчином ділянки на землі, де є мох.

Враховуйте, що купорос знищить не тільки мох, але і всі рослини. Обробляти грунт потрібно тільки в суху погоду, коли немає спеки. 

Також вам може допомогти доломітове борошно. Це пухка маса з кристалів, яку застосовують для поліпшення якості грунту. Доломітове борошно від моху на газоні працює не одразу. Цей метод вимагає терпіння і регулярності. Вам потрібно щороку розкисляти нею грунт, на один квадратний метр газону рекомендується висипати приблизно 500 гр. борошно. Цю процедуру потрібно проводити восени, до снігу і опадів. 

Вас також можуть зацікавити новини: