Які томати без пасинкування - перелік сортів / фото ua.depositphotos.com

Вирощувати овочі на городі - справа нелегка, проте завжди приємно їсти продукти, в безпеці яких ти впевнений на всі сто. Одними з найпопулярніших овочів для вирощування у дворі є помідори, але вони можуть забирати багато часу, адже їх потрібно пасинкувати, і робити це варто правильно. 

Раніше УНІАН писав, як правильно поливати розсаду томатів на підвіконні. Зараз ми розповімо вам про те, які сорти томатів найбільш невибагливі.

Вирощування помідорів без пасинкування - кращі сорти для теплиць

Якщо ви шукаєте томати низькорослі без пасинкування для теплиць, зверніть увагу на сорт Оленка F1. Це відмінний томат, який підходить для вирощування як у відкритому грунті, так і в плівкових теплицях. Висота кущів досягає 40-50 см, їхні плоди важать 200-250 грамів і круглі за формою. Крім того, вони стійкі до хвороб, їм не страшна мінлива погода. Хоча цей сорт помідорів пасинкування не вимагає, кущі все ж краще підв'язувати.

Відео дня

А для найбільш "ледачих" існує сорт помідорів без листя - Палиця. Ось кілька фактів, які змусять вас замислитися про покупку насіння або розсади:

  • це унікальні томати, виведені в Сполучених Штатах в 50-х роках минулого століття, які відрізняються "гофрованими" листям, здається, ніби його і немає;
  • помідори належать до середньостиглого сорту;
  • висота куща в теплицях сягає 1,8 метрів; 
  • через відсутність великої кількості листя їх можна саджати на відстані 20-25 см один від одного, що істотно заощадить вам місце.

Крім того, плоди томатів сорту Палиця не схильні до розтріскування. Вони відмінно підійдуть для консервації.

Сорти помідорів для відкритого грунту без пасинкування

Одним з найпопулярніших серед "ледачих" дачників є сорт надранніх помідорів - Бета. Це один з найбільш невибагливих томатів, придатних для відкритого грунту. Кущі досягають 40-50 см по висоті і не потребують пасинкування, однак їх доведеться підв'язувати. Плодоносить цей сорт теж відмінно: з одного куща можна зібрати 3-3,5 кілограма томатів.

Не менше дачники цінують сорт Санька. Ці томати підходять для вирощування у відкритому і захищеному грунті. Кущі досягають 40-50 см у висоту, а помідори дозрівають одночасно - приблизно через 70-90 днів. Сорт Санька відмінно переносить низькі температури і недостатню кількість світла. 

Якщо вам потрібні низькорослі великоплідні томати, вашим фаворитом точно стане сорт Данко, адже у відкритому грунті його висота не перевищує 50 см. Але якщо посадити такі помідори в теплицю, кущі будуть вище 1 метра. Плоди серцеподібної форми можуть важити до 300 грамів, дуже смачні і м'ясисті. Крім того, сорт томатів Данко сподобається любителям домашніх томатних соків, лечо і подібної консервації.

Коли мова заходить про томати пізньостиглі і придатні для тривалого зберігання, радимо звернути увагу на жовті помідори родом з китайського Сичуаня. Сорт Дей Хуанчі сподобається всім, хто любить солодкуваті помідори з кислинкою. Та й врожайність у них відмінна - з 1 квадратного метра городники збирають до 10 кг помідорів.

Вас також можуть зацікавити новини: