Син переживав через зайву вагу матері і намагався їй допомогти / фото ua.depositphotos.com

Відносини між батьками і дітьми - досить складна тема. Особливо непросто, коли син або дочка хочуть поговорити з рідними про щось неприємне. Часом людина може хотіти допомогти, але її слова сприймаються з негативом.

Так, історія про таку ситуацію з'явилася на Reddit. Користувач розповів, що він переживав про здоров'я своєї матері, а тому чесно їй заявив, що у неї зайва вага. Однак реакція жінки та інших членів його родини приголомшила.

"Я дбаю про свою маму, і мене засмучує те, що вона п'є лише газовану воду, не їсть корисну їжу і рідко займається спортом. Під час обговорення я назвав її вагу надмірною та сказав, що їй доведеться змінити свою трудову етику та дієтичну дисципліну, щоб прожити довге здорове життя. Вона (та решта моєї родини) кажуть, що я грубий і неуважний. Я вважаю, що я не сказав нічого поганого. Я точно не мав жодних поганих намірів. "Зайва вага" - це буквальний медичний термін, але я думаю, що суспільство надало йому поганий відтінок, тому вона образилася. Вона дуже розлютилася на мене і на мою неувагу і порадила мені просто мовчати про це", - зізнався хлопець.

Відео дня

Він розгублений і засмучений, а тому попросив у користувачів мережі пораду. Хлопець хотів, щоб на його ситуацію глянули з боку.

Реакція коментаторів

Користувачі втішають хлопця і радять йому не звинувачувати себе в тому, що його мати дивно відреагувала на турботу. Коментатори вважають, що автор історії вчинив правильно, але міг не вгадати з підбором правильних слів. Також юзери пишуть:

  • "Не можна допомогти людям, які не хочуть, щоб їм допомогли. Ви можете запитати, чи хоче вона вашої допомоги, чи піде вона з вами на прогулянку, чи можете ви час від часу готувати разом. Але ви не можете змусити її бути здоровою"
  • "Я б почав з того, що був би більш обережним з вибором слів. Покажіть їй, що ви дбаєте про неї, і використовуйте слова, які це доведуть. Почніть з того, що запитаєте її, які у неї цілі, що вона думає про стан свого здоров'я. Заохочуйте щорічні відвідування лікаря"
  • "На жаль, ви, можливо, нічого не зможете зробити, щоб покращити її спосіб життя. Їй потрібно захотіти змінитися, і часто люди кажуть, що хочуть змінитися, але не роблять цього".

Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав про те, що жінка попросила чоловіка оцінити її тіло після пологів. Чесна відповідь змусила її ридати.

Вас також можуть зацікавити новини: