"Міс Україна 2019" Маргарита Паша / instagram.com/margoritapasha

Довкола переможниці конкурсу краси "Міс Україна 2019", харків'янки Маргарити Паші розгорівся скандал через нібито відмову дівчини розмовляти українською мовою.

Інцидент стався у рамках зйомок інтерв'ю для програми "Світське життя" з Катериною Осадчою, передає 24 канал.

За словами ведучої, зірка відмовилася розмовляти українською мовою, після чого Маргарита на своїй сторінці в Instagram пояснила шанувальникам, що воліє викладати свої думки російською мовою.

Відео дня

"У вас немає можливості пережити своє життя ще раз, але яким вона буде – залежить тільки від вас! Я маю право висловлювати свої думки мовою, якою я хочу (чи закон України не дозволяє мені думати російською мовою?)", – заявила переможниця "Міс Україна-2019".

Читайте такожПретендентки на звання "Міс Україна" зіграли в гольф (фоторепортаж)

Пізніше Паша вирішила видалити частину публікації, однак заява вже розлетілася в мережі й викликала шквал критики.

Незабаром дівчина пояснила свою поведінку у мережі, відхрестившись від звинувачень.

Паша написала, що вона - громадянка України, "любить її багатонаціональність і полікультурність, ніколи не ставила під сумнів її державність, національну символіку і державну мову". Всі повідомлення про відмову спілкуватися українською або російською мовою вона спростувала.

"Це чистої води наклеп і вигадка скривджених заздрісників! Я однаково добре володію обома мовами, і в інтернеті ви можете знайти безліч відеосюжетів, де я даю інтерв'ю як російською, так і українською. Для мене це не має принципового значення, і радикальної позиції на цю тему у мене ніколи не було", – виправдалася вона.

Що стосується інтерв'ю з Катериною Осадчою, то харків'янка пояснила, що єдиною причиною, чому вона відмовилася спілкуватися з ведучою – це її погане самопочуття і перевтома. Дівчина розповіла, що протягом підготовки до конкурсу "Міс світу", який відбудеться в Таїланді у грудні цього року, вона має божевільний графік, тому не має часу для сну, спілкування з рідними й близькими людьми та для самої себе.

Шановні мої друзі, не менш шановні вороги, а також дорогі хейтери та іже з ними! Давайте все ж включимо здоровий глузд і перестанемо продукувати фейки на рівному місці. Я хочу поставити остаточну крапку в цьому штучно вами роздутому скандалі з приводу української мови і мого ставлення до неї. Отже, вашій увазі моя офіційна позиція. Я, Маргарита Паша, є громадянкою України і дуже люблю свою країну. Люблю її багатонаціональність і полікультурність. Я ніколи не ставила під сумнів її державність, національну символіку і державну мову, а також завжди вірила у верховенство права і демократичних свобод її громадян. Тому офіційно заявляю, що всі повідомлення про мою відмову спілкуватися українською або російською (в різних ЗМІ по-різному трактують!) мовою є абсолютною брехнею. Це чистої води наклеп і вигадка скривджених заздрісників! Я в рівній мірі добре володію обома мовами і в інтернеті ви можете знайті безліч відео-сюжетів, де я даю інтерв'ю як російською, так і українською мовами. Для мене це не має принципового значення і радикальної позиції на цю тему у мене ніколи не було. У випадку з інтерв'ю для Катерини Осадчої - у цей день я відмовилася його давати з ОДНІЄЇ ЄДИНОЇ ПРИЧИНИ - погане самопочуття і перевтома. З першого дня після фіналу конкурсу я щодня прокидаюся о 4:00 ранку, так як з 6:00 у мене безперервно ефіри на українських телеканалах, фотосесії, інтерв'ю, божевільна кількість заходів, де я зобов'язана бути присутньою, потім тривалі наради з комітетом конкурсу, узгодження графіків на наступний день і так до пізньої ночі. При цьому всьому не варто забувати ще й про підготовку до світового конкурсу, де я сама... АБСОЛЮТНО САМА! .. буду представляти нашу країну перед усім світом. Зараз у мене немає часу на сон, на спілкування з рідними і близькими людьми, немає часу на саму себе! Зараз я вся віддана роботі для моєї країни і її народу! Тому щиро прошу зрозуміти, що я така ж людина, як і ви. У мене також є свої почуття і емоції. Зрештою, у мене є мій організм, який вже ледве витримує ті навантаження, які звалилися на нього. Будьте толерантними, панове! І перш ніж вішати на людей ярлики, подумайте про наслідки. Завжди ваша М.

Допис, поширений Margarita Pasha (@margoritapasha)

Раніше у столиці обрали "Міс Україну 2019", нею стала 24-річна харків'янка Маргарита Паша. Дівчина – майстер спорту з художньої гімнастики.