Принц Гаррі / REUTERS

Принц Гаррі розповів, що він та його дружина Меган Маркл відчували, що у них немає іншого вибору, крім як залишити королівську сім'ю.

Герцог Сассекський виступив із промовою на заході своєї благодійної організації Sentebale в Лондоні, передає DW.

Гаррі підкреслив, що це рішення далося йому важко. "Я відчуваю глибокий сум через те, що все прийшло до цього. Було багато місяців переговорів після багатьох років випробувань. Я знаю, що не завжди був правий, але в мене не було іншого вибору, враховуючи, як все розвивається", - заявив герцог Сассекський.

Відео дня

Він зазначив, що хотів би продовжити служити королеві, Співдружності націй і своїм військовим асоціаціям, не отримуючи при цьому бюджетних коштів.

Читайте такожПорносайт YouPorn запропонував Меган Маркл роботу

"На жаль, це виявилося неможливо", - заявив принц Гаррі.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня принц Гаррі і Меган Маркл відмовилися від звання членів королівської сім'ї, зберігши за собою титули герцога і герцогині Сассекських. Пара не буде представляти королівську сім'ю на офіційних заходах, але продовжить "виконувати борг перед Королевою і Співдружністю".

13 січня британська королівська сім'я обговорила рішення принца Гаррі та його дружини Меган Маркл відмовитися від звання старших членів королівської родини. Після завершення ради королева Єлизавета II оголосила, що остаточне рішення про майбутнє принца Гаррі і Меган Маркл буде прийнято в найближчі дні. Протягом перехідного періоду вони зможуть жити в Канаді і Великій Британії.

18 січня прес-служба Букінгемського палацу повідомила, що Принц Гаррі і Меган Маркл перестануть бути "високопоставленими" членами королівської сім'ї і носити титул "королівських високостей". Вони також будуть зобов'язані повернути в казну 2,4 млн фунтів стерлінгів, витрачених на капітальний ремонт їхнього котеджу поблизу Віндзорського замку в графстві Беркшир.