Анастасію Заворотнюк лікують вакциною, виготовленою спеціально для неї / фото Mash

Онкохвору Анастасію Заворотнюк лікують експериментальною вакциною на основі імунних клітин. За даними ЗМІ, у актриси діагностували гліобластом головного мозку.

За інформацією kp.ru, Анастасію Заворотнюк лікують вакциною, виготовленою спеціально для неї.

Читайте також"Хвороба внесла непоправні зміни у зовнішність": в оточенні онкохворої Заворотнюк розповілі, як вона зараз виглядає "Це експериментальна вакцина на основі імунних клітин. Вони розпізнають «чужаків» і навчають імунну систему їх атакувати. Її виготовляють індивідуально для кожного хворого", - розповів завідувач лабораторії проліферації клітин Інституту молекулярної біології РФ Петро Чумаков.

Відео дня

"Курс лікування може розтягнутися і два роки тривати, якщо працює і зростання пухлини затих", - зазначив він.

Він запевнив, що даний метод допомагає пацієнтам з таким захворюванням, як гліобластома. "Після застосування вірусного методу люди живуть чотири роки", - зазначив фахівець.

Лікар пояснив, що гліобластома підступна тим, що буквально виникає з нізвідки. "Для гліобластоми не встановлено ніяких основних причин. Зазвичай гліобластомою хворіють люди в досить квітучому віці, буває, навіть діти", - говорить він.

Нагадаємо, на початку осені 2019 року ЗМІ повідомили про важку хворобу у Анастасії Заворотнюк і госпіталізацію акторки. Після цього її чоловік Чернишов утримувався від виступів. Сама артистка "зникла" з соцмереж.