Бельмондо помер / Фото REUTERS 

6 вересня у віці 88 років помер Жан-Поль Бельмондо – талановитий французький актор театру і кіно. Його смерть стала великою втратою для французького кіно. Зірка фільмів "На останньому диханні", "Професіонал" і "Надзвичайний" запам'ятається нам своїм живим поглядом, чарівною посмішкою і прекрасною акторською грою.

У списку численних досягнень Бельмондо – престижна французька премія "Сезар", Золота гілка Каннського фестивалю, премія "Золотий Лев" і, звичайно, щира любов шанувальників. В молодості Бельмондо був кумиром французької молоді і сам вибирав собі режисерів, а сценарії фільмів писалися спеціально під нього.

Жан-Поль Бельмондо: біографія

Бельмондо народився в 1933 році в сім'ї скульптора. У шкільні роки Жан-Поль однаково захоплювався спортом і мистецтвом. Після закінчення школи справою життя вибрав театр і вступив до консерваторії драматичних мистецтв у Парижі. Педагоги не вірили в його акторський успіх через непривабливу зовнішність Бельмондо.

Відео дня

Однак саме зовнішність стала родзинкою артиста. Спочатку він виступав на сцені місцевого театру, потім дебютував у кіно у фільмі 1958 року "Будь красивою і мовчи". У віці 26 років актор став всесвітньо відомим завдяки ролі чарівного негідника у фільмі "На останньому диханні". 

Після знакової ролі кар'єра Бельмондо стрімко розвивалася. У наступні роки він знімався у фільмах іменитих французьких режисерів: Франсуа Трюффо, Луї Маля, Алена Рене. 

Жан-Поль Бельмондо: фільми

У 1971 році він знявся в дуже успішній картині "Надзвичайний" і став ще більш відомим. У 1981 ще один фільм за участю Бельмондо став хітом – "Професіонал". У 1988 році за роль у фільмі "Улюбленець долі" актор був удостоєний найпрестижнішої французької премії "Сезар". Жан-Поль відмовився від нагороди, тому що її творець невтішно відгукувався про батька актора.

Актор помер у 88 років / instagram.com/jeanpaulbelmondo

У 1990-их роках Бельмондо вважався одним з найбільш комерційно успішних французьких акторів. Пізніше він почав поєднувати роботу актора кіно з ролями в театрі. У 2001 році Бельмондо переніс інсульт – у нього паралізувало праву частину тіла.

Після перенесеної хвороби Бельмондо знявся лише в одній картині "Людина і її собака". У фільмі він зіграв паралізованого старого, показавши, що навіть після хвороби потрібно залишатися самим собою. У 2015 році заявив про закінчення акторської кар'єри.

Жан-Поль Бельмондо: особисте життя

Бельмондо був одружений двічі. У 1953 він одружився з танцівницею Елоді Константен. У шлюбі у них народилося дві дочки і син. Старша дочка Патриція загинула в пожежі в 1994 році. У 1966 році шлюб розпався.

Другою обраницею Бельмондо стала манекенниця і балерина Натті Тардівель. Вона була молодшою за нього на 28 років. Їх шлюб тривав лише 8 років. У пари народилася дочка Стелла. Поза шлюбом Бельмондо зустрічався з багатьма актрисами і моделями.

Жоден з дітей Жана-Поля не став актором. У актора залишилося 6 онуків.

Вам також може бути цікаво: