Королева Єлизавета залишиться на Різдво у Віндзорському замку \ фото REUTERS

Королева Великобританії Єлизавета II зустріне Різдво в товаристві принца Уельського Чарльза і герцогині Корнуолльської Камілли.

Про це повідомили в Кларенс-хаус, Вестмінстерській резиденції членів королівської сім'ї, передає Бі-бі-сі.

Раніше Букінгемський палац оголосив, що королева не поїде відзначати Різдво в маєтку Сандрінгем в Норфолку, на сході Англії, через побоювання з приводу зростання захворюваності на новий варіант коронавірусу "Омікрон".

Замість цього, як і минулого року, вона зустріне Різдво у Віндзорському замку. У Палаці заявили, що це особисте рішення Її Величності, що відображає її обережний підхід.

Це означає також, що вона пропустить традиційні сімейні заходи в її маєтку в Норфолку і не відвідає ранкову різдвяну службу в церкві святої Марії Магдалини в Сандрінгемі.

Читайте такожКоролева Єлизавета II хоче судитися з принцом Гаррі та Меган Маркл: названо причину

Раніше королева оголосила, що не буде збирати гостей на традиційну передріздвяну вечерю. Причиною теж було названо стрімке поширення "Омікрона" в країні.

Єлизавета II зазвичай влаштовує великий обід для більш широкого кола сім'ї перед від'їздом в Сандрінгем. Це дає їй можливість поспілкуватися з родичами, які не можуть відвідати її під час різдвяних канікул. Крім її дітей, онуків і правнуків в число гостей зазвичай входять двоюрідні брати королеви - герцог Глостерський, герцог Кентський і принц Майкл Кентський.

Минулого року передріздвяну вечерю також довелося скасувати через коронавірус.

Вас також можуть зацікавити новини