Уже традиційно, на гостей стадіону та телеглядачів чекав виступ українських артистів / фото 1+1

29 червня у Швейцарії на стадіоні Stade de la Tuilière пройшов черговий благодійний матч із серії Match for peace #StopWarInUkraine за сприяння 1+1 media. Так, суперниками ФК "Динамо Київ" став клуб "Лозанна Спорт". Матч завершився з рахунком 0:2 на користь швейцарців.

На початку матчу на футбольне поле гравці вийшли у супроводі дітей-сиріт "Центру соціальної підтримки дітей та сімей "Крила надії" міста Маріуполь. Вони не мають найдорожчого — батьків, тож найбільше, чого потребують — це мирного неба, турботи та позитивних емоцій.

Уже традиційно, на гостей стадіону та телеглядачів чекав виступ українських артистів. Зворушливим виконанням гімну України вразила співачка NK. Її виступ став справжнім святом для малечі, що перебувала на трибунах.

Відео дня

У перерві KOLA заспівала пісню "Чи разом", яка нині очолює всі українські чарти та бʼє рекорди по прослуховуванню. Наприкінці матчу учасниця "Голосу країни" Інесса Грицаєнко та KOLA виконали культову композицію, що стала гімном пацифізму, — Imagine Джона Леннона. 

Ведучою художньої частини заходу стала Іванна Онуфрійчук, коментували матч для українських глядачів Олександр Золотогорський та Олександр Мельниченко. 

Цим матчем команда прагнула звернути увагу на драматичні події, що відбулися в місті Кременчук, та виступила проти терористичних дій рф на території України. Самі футболісти та чимало відвідувачів прийшли на стадіон у футболках з написом Pray for Kremenchuk.

фото 1+1

У межах проєкту триває цільовий збір через глобальну платформу UNITED24 для придбання рентген-апаратів С-арки для лікування постраждалих унаслідок війни рф в Україні людей. Долучитися до збору може кожен охочий, перейшовши на платформу та перерахувавши донат на будь-яку суму від 5$.

Подія була організована завдяки благодійному фонду братів Суркіс та футбольному клубу "Динамо Київ". Особливу подяку організатори висловлюють Посольству України в Швейцарській Конфедерації та особисто Послу України — Артему Рибченко. Загалом в межах благодійних матчів "Динамо" зібрано вже понад 35 000 000 грн благодійних коштів.

фото 1+1

Проєкт реалізується за сприяння Міністерства закордонних справ України, Міністерства молоді та спорту та Міністерства культури та інформаційної політики України. Співорганізатором благодійного туру є Максим Радуцький. 

Організацією виступів та художньою концепцією заходів займається команда 1+1 media, режисерами заходу стали TRI Directions — Наталія Лисенкова, Наталія Ровенська та Марія Григоращенко, які відомі своїми постановками для всесвітньо відомих артистів. 

Усі фінансові витрати в межах проєкту покриває футбольний клуб "Динамо Київ".