Лопес став зіркою під керівництвом Бадді Холлі і Френка Сінатри \ Вікіпедія

Співак, гітарист і актор Тріні Лопес, що здобув світову славу завдяки хітам Lemon Tree, La Bamba і If I Had a Hammer, помер від ускладнень, викликаних коронавірусом, в каліфорнійській лікарні.

Читайте такожПотрапив до "клубу 27": у США помер онук Елвіса Преслі

Смерть підтвердив режисер Девід Еберсол, який недавно закінчив зйомки документального фільму про Лопеса, повідомляє New York Post .

Лопес став міжнародною зіркою під керівництвом Бадді Холлі і Френка Сінатри, виступаючи англійською та іспанською мовами. Він відмовлявся американізувати своє ім'я і відкрито говорив про мексиканське походження, яке могло зашкодити його кар'єрі. "Я наполіг на тому, щоб зберегти своє ім'я Лопес, - сказав він в інтерв'ю The Dallas Morning News в 2017 році. - Я пишаюся тим, що я Лопес. Я пишаюся тим, що я мексиканець".

Співак народився в сім'ї мексиканських емігрантів і виріс в бідному районі Далласа. Важке фінансове становище сім'ї змусило Лопеса кинути школу і почати працювати. Життя хлопчика змінилася, коли батько купив йому в ломбарді акустичну гітару Gibson і навчив грати. Це спонукало юного Лопеса виступати в нічних клубах США, де його помітив співак Бадді Холлі і познайомив зі своїм продюсером.

Лопес переїхав до Каліфорнії і регулярно давав концерти в нічному клубі в Західному Голлівуді. Там його виступ побачив Сінатра і запропонував контракт зі своїм лейблом Reprise. Так Лопес записав перший хіт If I Had A Hammer, посівши перше місце в чартах 40 країн.

Лопес також знявся в класичному фільмі "Брудна дюжина" і комедії "Фінкс". Девід Еберсол і Джон Хьюз закінчили зйомки документального фільму про музиканта під назвою "Мене звуть Лопес".